Räven Ralf borstar tänderna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2019-01-23
Upplaga
1
Förlag
Ehrlin Publishing
Illustratör/Fotograf
Tinna Ahlander
Dimensioner
250 x 205 x 10 mm
Vikt
314 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188375438
Räven Ralf borstar tänderna (inbunden)

Räven Ralf borstar tänderna

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-01-23

Slutsåld

Räven Ralf är världsmästare på att borsta tänderna. Han vet precis hur man ska borsta för att göra tänderna rena och fina. Han har till och med gjort en ypperdypperbra borsta-tänderna-ramsa. En dag när Ralf ska lära lillebror Nils att knocka tandtroll, spolar Nils ner tandborsten i toaletten. Hur ska Ralf kunna borsta tänderna nu?

Räven Ralf borstar tänderna, Hjälten Hjalmar klär på sig och Hunden Edit tvättar tassarna är de tre första böckerna i en serie pedagogiska verktyg som gör familjebestyren enklare och roligare! Varje bok har sin egen lilla hjältefigur som är specialist på att göra en särskild sak. De illustrerar vardagssysslor som brukar kräva både tid och energi. Borsta tänderna, klä på sig och tvätta händerna. Böckerna hjälper till att skapa tydliga och roliga rutiner i vardagen där barnen får inspiration och hjälp att utveckla sina förmågor.

 

Amanda Thörn är skaparen bakom rutinkorten i företaget Lilla Margreth. Med två pojkar och en bonusdotter i åldrarna 0 6 år har hon sett hur svårt det kan vara att få vardagen med små barn att gå ihop. Hennes vision blev rutinhjälpmedel som är snygga, inspirerande och moderna.

Tinna Ahlander är illustratör och formgivare med över 20 års erfarenhet av reklam och marknadsföring. Hon har en treårig utbildning från Beckmans och har illustrerat flera bilderböcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Räven Ralf borstar tänderna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Söt bok
  Villivonkansbooks, 7 februari 2019

  Boken om Räven Ralf ingår i en serie böcker som gör familjebestyren roligare och lättare. En toppenidé tycker vi att ta dessa vardagsgrejer till bokens värld. För vilken förälder har inte bråkat med barnen om tandborsten, kläder eller tvätt av händer?! Tror det är faser som vi alla tvingas gå igenom. På ett både pedagogiskt och lite skojigt sätt går berättelsen igenom varför alla måste borsta tänderna. Sonen är med sina 8 år i vår, något i största laget för den här boken men det är alltid bra... Läs hela recensionen

 2. Positiva tankar om tandborstning!

  Denna bok är en av tre nya böcker i en serie som behandlar olika rutiner i en familjevardag som ofta kan vara kantade med konflikter. I denna bok får vi träffa räven Ralf som älskar att borsta tänderna. De andra två böckerna handlar om att klä på sig och tvätta händerna.
  Genom en charmig berättelse om Ralf får vi följa hans vardag och genom berättelsen inspireras barnet till tandborstning. Boken är mysig och mjuk i sin ton, där Ralfs kärlek till sin tandborste smittar av sig till barnet.... Läs hela recensionen

 3. Listig bra bok
  emma , 26 januari 2019

  En bok med listiga idéer som underlättar och gör tandborstningen till en rolig aktivitet. Roligt med frågor i boken som riktar sig till läsaren. Gissa om jag fick räkna tänder och borsta superduper snabba racerbilar. I boken kan man läsa om den första tanden till att besöka tandläkaren men vad händer om tandborsten försvinner?
  Alla tre böcker är skrivna på ett humoristiskt pedagogisk sätt som faller mig i smaken. Det är mer text än vad jag hade förväntat mig men otroligt lätt läst. De o... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Amanda Thörn

 • Valle Vampyr äter mat

  Amanda Thörn

  Valle Vampyr bor med sin familj i en jättemysig grotta. Det bästa Valle vet är mat. Han älskar att smaka på ny mat från hela världen. Om någon skulle fråga honom vilken hans älsklingsrätt är skulle han inte kunna svara. Så galen är han i mat! En d...