Hjälten Hjalmar klär på sig (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2019-01-23
Upplaga
1
Förlag
Ehrlin Publishing
Illustratör/Fotograf
Tinna Ahlander
Dimensioner
245 x 200 x 6 mm
Vikt
312 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188375452
Hjälten Hjalmar klär på sig (inbunden)

Hjälten Hjalmar klär på sig

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-01-23

Slutsåld

Hjälten Hjalmars magiska kraft är att han är superdundersnabb och framförallt superdundersnabb på att ta på sig kläderna på morgonen. Hjalmar förstår knappt själv att han är så snabb som han är, han liksom bara är det. Men en inte så vanlig morgon orkar Hjalmar inte vara superdundersnabb. Han förstår ingenting. Har han tappat sin magiska superdunderkraft?

Räven Ralf borstar tänderna, Hjälten Hjalmar klär på sig och Hunden Edit tvättar tassarna är de tre första böckerna i en serie pedagogiska verktyg som gör familjebestyren enklare och roligare! Varje bok har sin egen lilla hjältefigur som är specialist på att göra en särskild sak. De illustrerar vardagssysslor som brukar kräva både tid och energi. Borsta tänderna, klä på sig och tvätta händerna. Böckerna hjälper till att skapa tydliga och roliga rutiner i vardagen där barnen får inspiration och hjälp att utveckla sina förmågor.

Amanda Thörn är skaparen bakom rutinkorten i företaget Lilla Margreth. Med två pojkar och en bonusdotter i åldrarna 0 6 år har hon sett hur svårt det kan vara att få vardagen med små barn att gå ihop. Hennes vision blev rutinhjälpmedel som är snygga, inspirerande och moderna.

Tinna Ahlander är illustratör och formgivare med över 20 års erfarenhet av reklam och marknadsföring. Hon har en treårig utbildning från Beckmans och har illustrerat flera bilderböcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hjälten Hjalmar klär på sig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Peppande bok
  Villivonkansbooks, 1 mars 2019

  Hjälten Hjalmar klär på sig ingår i en serie av tre böcker om vardagsbestyr. Strida med barnen om kläder är väl något alla föräldrar fått göra nu och då. Sonen hade en kort period när han inte ville ta på sig för några år sen, men nu när han är lite större rasslar det bara till så är han klar. Snälla superhjältar är perfekta att ha till hjälp när barnen ska ta på sig kläder eller borsta tänderna. Det blir en lite extra pepp vid läsning när barnen bjuds in i berättelsen genom frågor och funder... Läs hela recensionen

 2. Klart läsvärd!

  Detta är en av tre böcker i en ny bilderboksserie om olika vardagsrutiner som ofta är konfliktfyllda i vardagen med barn. I de andra böckerna är det fokus på tandborstning och handtvätt, men boken vi recenserar idag handlar om påklädning.
  Som jag lyft upp tidigare så passar rutinböckerna förmodligen inte lika bra om ens barn är i starkt behov av tydliggörande bildstöd, t.ex vid autism.
  Då känns boken för långdragen och rutinsituationen för otydlig. Nu generaliserar jag men mitt intr... Läs hela recensionen

 3. Fantastiskt
  emma , 26 januari 2019

  Denna bok i mitt tycke hjälper barnen att förberedda sig på att klä på sig på morgonen, och hur man kan hantera olika känslor som uppstår i kroppen. Ger bra tips på hur man tillsammans med någon vuxen kan göra för att underlätta diskussioner som kan uppstå på morgonen när det ska väljas kläder.

  Alla tre böcker är skrivna på ett humoristiskt pedagogisk sätt som faller mig i smaken. Det är mer text än vad jag hade förväntat mig men otroligt lätt läst. De olika humoristiska inslagen gö... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Amanda Thörn

 • Valle Vampyr äter mat

  Amanda Thörn

  Valle Vampyr bor med sin familj i en jättemysig grotta. Det bästa Valle vet är mat. Han älskar att smaka på ny mat från hela världen. Om någon skulle fråga honom vilken hans älsklingsrätt är skulle han inte kunna svara. Så galen är han i mat! En d...