En del av allt : mindfulness för barn (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2019-03-13
Förlag
Ehrlin Publishing
Illustratör/Fotograf
Caroline Midbeck
Dimensioner
208 x 205 x 6 mm
Vikt
235 g
ISBN
9789188375544
En del av allt : mindfulness för barn (inbunden)

En del av allt : mindfulness för barn

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-13
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
"Hej! Kom och sätt dig eller kanske lägg dig skönt här intill. Nu ska vi kliva in i din värld en stund och utforska hur det känns att vara du. Du är en viktig del av allt och det finns så mycket att uppleva i din kropp och världen omkring dig. Följ med!"

 

I En del av allt får barn på ett lekfullt och harmoniskt sätt känna in universum och reflektera över sig själv som en del av allt runtomkring. Direkta frågor skapar tid för reflektion som stärker barnets fantasi och känsla för sin kropp och sin omgivning. Inspirerad av mindfulness och yoga öppnar boken upp för fysiska och sinnliga upplevelser där både den vuxne och barnet har möjlighet att komma i närmare kontakt med sig själva.

Övningar som att lyssna noga och göra fantasikonst med näsan varvas med tankar om hur ett frö blir till en blomma, vad stjärnor består av och att vi alla är en del av livets stora pussel.

Bilderna är fantasifulla med många detaljer, tänkta att väcka kreativitet och nya tankar. De harmoniska färgerna och det behändiga formatet gör denna bok till en fin gåvobok. Den fungerar också utmärkt för barngrupper som vill upptäcka världen tillsammans.

 

Sagt om En känsla av mig:

Åh! Så fint skriven. Jättefina bilder till. Så fin liten bok. / Andrijana, mamma till Anton 1 år och förskolelärare

Boken är bra! I morgon ska vi läsa igen och göra fler rörelser / Kerstin 5 år

Min 6-åring tar till sig boken på ett entusiastiskt sätt, är peppad på alla små interaktiva övningar och har nästan alltid en fundering eller fråga kring varje tema. Det är oerhört fascinerande att höra henne resonera kring de stora livsfrågorna! Så kul och viktigt med en bok som hjälper oss föräldrar att ta upp livsfrågor på ett sätt som tilltalar barn. /Karin Lindqvist

För den lilla människan, och den stora. Om det lilla i världen, och det stora. Med illustrationer som väcker nyfikenhet och leker med orden. /Linda Hansson

 

 

Anna Bjärkvik är yogainstruktören som lämnade en lovande karriär som kläddesigner för att satsa allt på sitt inre välmående, som hon fann i en fem tusen år gammal filosofi. När hon blev mamma för första gången började hennes egen inre fyraåring pocka på uppmärksamhet. Så hon skrev en bok till henne, sin dotter och alla andra barn med behov av att förstå vilken fantastisk varelse de är.

Caroline Midbeck är en konstnär som genom sina verk lockar fram känslor av magi och förundran. Till vardags lyfter hon barns kreativitet som bildlärare, och är mamma till två killar. Med sina bilder vill hon att både vuxna och barn ska kunna stanna upp, titta, lyssna och upptäcka.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En del av allt : mindfulness för barn
 2. +
 3. En känsla av mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt En känsla av mig av Anna Bjärkvik, Caroline Midbeck (inbunden).

Köp båda 2 för 247 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En del av allt : mindfulness för barn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. I dessa tider är denna bok en guldgruva
  Camilla , 14 mars 2019

  Flera forskningsrspporter visar att barn mår allt sämre i dagens samhälle. Denna bok är superbra för att hjälpa barn att stärka sig själva och förstå sig själva och sin omgivning. Genom bokens fina innehåll och bilder kan man tillsamman med sitt barn få outtömliga samtal och mysiga stunder.
  En viktig bok för allas våra barn och barnet i den vuxna människan🤗

  Från Camilla i Halmstad (mormor o farmor)

 2. Lite flummig och abstrakt.
  Barnboksfamiljen, 13 mars 2019

  Detta är en mindfullness för yngre barn som är inspirerad av yoga. Boken är tänkt som att den ska ge en upplevelse när man läser den för barnet - såväl fysiskt som sinnerikhet. På ett stämningsfullt sätt skildrar boken hur vi alla är en del av något större. Av ekosystemet, helheten och vår värld.

  Illustrationerna av Midbeck är fina i ljusare färger som kompletterar historian och gör stämningen komplett. Flera olika hudfärger finns också representerad. Även utifrån ett genusperspekt... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Bjärkvik

Bloggat om En del av allt : mindfulness för barn