En del av allt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Minfulness för barn (del 2)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2019-03-13
Upplaga
1
Förlag
Ehrlin Publishing
Medarbetare
Lundback, Johan (form)
Illustratör/Fotograf
Caroline Midbeck
Dimensioner
208 x 205 x 6 mm
Vikt
235 g
SAB
uDokba,uRai
ISBN
9789188375544
En del av allt (inbunden)

En del av allt

(7 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-03-13

Slutsåld

"Hej! Kom och sätt dig eller kanske lägg dig skönt här intill. Nu ska vi kliva in i din värld en stund och utforska hur det känns att vara du. Du är en viktig del av allt och det finns så mycket att uppleva i din kropp och världen omkring dig. Följ med!"

I En del av allt får barn på ett lekfullt och harmoniskt sätt känna in universum och reflektera över sig själv som en del av allt runtomkring. Direkta frågor skapar tid för reflektion som stärker barnets fantasi och känsla för sin kropp och sin omgivning. Inspirerad av mindfulness och yoga öppnar boken upp för fysiska och sinnliga upplevelser där både den vuxne och barnet har möjlighet att komma i närmare kontakt med sig själva.

Övningar som att lyssna noga och göra fantasikonst med näsan varvas med tankar om hur ett frö blir till en blomma, vad stjärnor består av och att vi alla är en del av livets stora pussel.

Bilderna är fantasifulla med många detaljer, tänkta att väcka kreativitet och nya tankar. De harmoniska färgerna och det behändiga formatet gör denna bok till en fin gåvobok. Den fungerar också utmärkt för barngrupper som vill upptäcka världen tillsammans.

Sagt om En känsla av mig:

Åh! Så fint skriven. Jättefina bilder till. Så fin liten bok. / Andrijana, mamma till Anton 1 år och förskolelärare

Boken är bra! I morgon ska vi läsa igen och göra fler rörelser / Kerstin 5 år

Min 6-åring tar till sig boken på ett entusiastiskt sätt, är peppad på alla små interaktiva övningar och har nästan alltid en fundering eller fråga kring varje tema. Det är oerhört fascinerande att höra henne resonera kring de stora livsfrågorna! Så kul och viktigt med en bok som hjälper oss föräldrar att ta upp livsfrågor på ett sätt som tilltalar barn. /Karin Lindqvist

För den lilla människan, och den stora. Om det lilla i världen, och det stora. Med illustrationer som väcker nyfikenhet och leker med orden. /Linda HanssonAnna Bjärkvik är yogainstruktören som lämnade en lovande karriär som kläddesigner för att satsa allt på sitt inre välmående, som hon fann i en fem tusen år gammal filosofi. När hon blev mamma för första gången började hennes egen inre fyraåring pocka på uppmärksamhet. Så hon skrev en bok till henne, sin dotter och alla andra barn med behov av att förstå vilken fantastisk varelse de är.

Caroline Midbeck är en konstnär som genom sina verk lockar fram känslor av magi och förundran. Till vardags lyfter hon barns kreativitet som bildlärare, och är mamma till två killar. Med sina bilder vill hon att både vuxna och barn ska kunna stanna upp, titta, lyssna och upptäcka.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av En del av allt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Många fina samtal
  Rebecca Berg, 4 augusti 2021

  Denna bok har lett till många fina och intressanta samtal med mina barn, 3 och 5 år. Många bra tankar och funderingar att samtala kring.

 2. Så härlig bok!

  Jag har fått möjligheten att läsa och titta på den härliga boken via min Instagram (Frokenkreativ) "En del av allt". Stanna upp, sätt dig ner i en lugn och härlig miljö, kanske ute i naturen och ta fram denna bok.
  Boken berättar och tar med barnen på olika upptäcktsfärder på ett enkelt sätt. Barnen får kunskap och mer förståelse för bl.a. sig själva och sin kropp, allt levande på jorden, omsorgen av planeten och förmågan att använda sin fantasi. Detta var bara några "ämnen" som denna bok... Läs hela recensionen

 3. Bra idé
  Kaffeläsaren, 9 april 2019

  En del av allt är en mindfulness för barn i ålder 3-6 år. Jag läser boken med sonen som blir åtta i år. Sonen brukar vara öppen för mesta i bokväg men den här funkar inte alls, han vill inte ens lyssna klart. Försöker vid fler tillfällen att läsa den med honom när han är mer mottaglig, men jag får ge upp. Jag tycker boken är en jättebra idé, jag tror många barn behöver få in mer mindfulness i sina redan ofta stressiga liv. Dock upplever jag att boken vill lite för mycket och den blir bitvis l... Läs hela recensionen

 4. Mindfulness med blick på omvärlden
  -, 7 april 2019

  I sin första bok (En känsla av mig) tog Anna Bjärkvik och Caroline Midbeck med oss på en jagstärkande resa som handlade om kroppen och känslor. Nu blickar vi istället utåt, och får känna att vi är en del av ett större sammanhang. Att jorden det är vi, det är blommorna, humlorna och alla som kommit till jorden innan oss.
  Precis som i förra boken kan denna delas upp i teman; teman att samtala kring och teman att uppleva.
  Boken har ett fint tilltal i både text och bild som kan uppskattas av både små och stora läsare.

 5. Mysig bok som skapar diskussioner med barnen
  frusvessosbokhylla, 28 mars 2019

  Läste boken med 3-åringen och 6-åringen och den är jättemysig. Den skapar både tankar och diskussioner. En perfekt bok till barnkalaset eller de nyblivna föräldrarna. Fantastiska illustrationer dessutom som barnen storgillar!

 6. I dessa tider är denna bok en guldgruva
  Camilla , 14 mars 2019

  Flera forskningsrspporter visar att barn mår allt sämre i dagens samhälle. Denna bok är superbra för att hjälpa barn att stärka sig själva och förstå sig själva och sin omgivning. Genom bokens fina innehåll och bilder kan man tillsamman med sitt barn få outtömliga samtal och mysiga stunder.
  En viktig bok för allas våra barn och barnet i den vuxna människan🤗

  Från Camilla i Halmstad (mormor o farmor)

 7. Lite flummig och abstrakt.

  Detta är en mindfullness för yngre barn som är inspirerad av yoga. Boken är tänkt som att den ska ge en upplevelse när man läser den för barnet - såväl fysiskt som sinnerikhet. På ett stämningsfullt sätt skildrar boken hur vi alla är en del av något större. Av ekosystemet, helheten och vår värld.

  Illustrationerna av Midbeck är fina i ljusare färger som kompletterar historian och gör stämningen komplett. Flera olika hudfärger finns också representerad. Även utifrån ett genusperspekt... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Anna Bjärkvik

 • En känsla av mig: mindfulness för barn

  Anna Bjärkvik

  Har du någon gång tänkt på hur det känns när du blir kittlad under fötterna? Eller varför man ibland blir så arg att det känns som man kokar? Eller kanske har du funderat på alla olika sätt man kan använda sina händer? "En känsla av mig: mindfulne...

 • Det som känns: mindfulness för barn

  Anna Bjärkvik

  Hur känns det egentligen i kroppen när det pirrar? När det kittlas? Eller när hjärtan bultar extra snabbt? Eller när du släpper ut känslorna genom att skratta eller gråta? I "Det som känns: mindfulness för barn", en del i Anna Bjärkviks reflektiva...