Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2019-08-06
Förlag
Ehrlin Publishing
Medarbetare
Leijon, Johan (form)
Dimensioner
210 x 150 x 12 mm
Vikt
297 g
ISBN
9789188375742
Scrollzombies : hur beroendet av sociala medier styr våra liv (häftad)

Scrollzombies : hur beroendet av sociala medier styr våra liv

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-08-06
179
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
 

Nästan alla gör det. Presidenter och vanliga medborgare, de flesta du känner och troligtvis även du själv. Barn och vuxna på väg till jobb och skola. I väntan på en buss, på toaletten eller mitt i en måltid. Vi tittar ner i en skärm och scrollar likt zombies igenom flödet på sociala medier. Kattklipp, reklam, memes och selfies. Allt flimrar förbi i en rasande fart utan till synes mål eller eftertanke.

Scrollzombies hur beroendet av sociala medier styr våra liv tar sin utgångspunkt i den lavinartade användningen av sociala medier. Det rapporteras allt oftare om nya sjukdomsbesvär som paddnacke och sms-tumme, samtidigt som den psykiska ohälsan bland unga ökar. Många får abstinensliknande besvär om tillgången till sociala medier stryps. Besvär som kan liknas de man får vid andra typer av beroenden men är vi verkligen beroende? Och hur botar man det i så fall?

 

Sven Rollenhagen, socionom och expert på digitala missbruk varvar forskning och personliga erfarenheter om vad sociala medier gör med oss som sociala varelser och ger konkreta verktyg på hur vi kan hitta balans i våra uppkopplade liv.

Boken innehåller förutom många tips på att skapa digital balans också ett enkelt fem-veckors-program för den som vill lära sig mer om sitt användande av sociala medier och förebygga eller bryta ett missbruk.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Scrollzombies : hur beroendet av sociala medier styr våra liv
  2. +
  3. Vid sunda vätskor : handbok i återfallsprevention vid kemiskt beroende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vid sunda vätskor : handbok i återfallspreventi... av Terence T Gorski (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Scrollzombies : hur beroendet av sociala medier styr våra liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant och tankeväckande!
    Lollos bokhörna, 3 oktober 2019

    Många får abstinensliknande besvär om tillgången till sociala medier klipps av. Vi blir mer och mer beroende av att få likes på våra bilder och en del upplever bara genom en kameralins för att lägga ut bilden på Instagram/Facebook. Vi fastnar på sociala medier.

    Den här boken går igenom varför vi fastnar på sociala medier, vad som är ett beroende, digitala avtryck (vem tänker egentligen på att allt som läggs ut på nätet finns kvar och kan användas på fel sätt?!). Boken innehåller även... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sven Rollenhagen

Bloggat om Scrollzombies : hur beroendet av sociala ...