Det som känns (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mindfulness för barn (del 3)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2019-09-16
Förlag
Ehrlin Publishing
Medarbetare
Lundback, Johan (form)
Illustratör/Fotograf
Caroline Midbeck
Dimensioner
207 x 206 x 8 mm
Vikt
237 g
SAB
uDokba
ISBN
9789188375872
Det som känns (inbunden)

Det som känns

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-16

Slutsåld

"Hej min vän! I dig finns så mycket som inte syns utanpå, men som känns inuti. Det kan till exempel pirra, bulta, kittla och bränna. Så spännande det ska bli att tillsammans känna det som känns."

I Det som känns får barnet på ett lekfullt sätt upptäcka känslorna som rör sig runt i kroppen och reflektera över hur det känns när det pirrar, bultar och kittlar, eller om känslorna behöver pysa ut kanske som tårar, gäspar, skratt eller sång. Direkta frågor skapar tid för reflektion som stärker barnets fantasi och känsla för kropp och sinne. Inspirerad av mindfulness och yoga öppnar boken upp för fysiska och sinnliga upplevelser där både du och barnet har möjlighet att komma i närmare kontakt med er själva.

Bilderna är fantasifulla med många detaljer, tänkta att väcka kreativitet och nya tankar. De harmoniska färgerna och det behändiga formatet gör denna bok till en fin gåvobok. Den fungerar också utmärkt för barngrupper som vill upptäcka världen tillsammans.

Sagt om En känsla av mig:

Åh! Så fint skriven. Jättefina bilder till. Så fin liten bok. / Andrijana, mamma till Anton 1 år och förskolelärare

Boken är bra! I morgon ska vi läsa igen och göra fler rörelser / Kerstin 5 år

Min 6-åring tar till sig boken på ett entusiastiskt sätt, är peppad på alla små interaktiva övningar och har nästan alltid en fundering eller fråga kring varje tema. Det är oerhört fascinerande att höra henne resonera kring de stora livsfrågorna! Så kul och viktigt med en bok som hjälper oss föräldrar att ta upp livsfrågor på ett sätt som tilltalar barn. /Karin Lindqvist

För den lilla människan, och den stora. Om det lilla i världen, och det stora. Med illustrationer som väcker nyfikenhet och leker med orden. /Linda Hansson

Anna Bjärkvik är yogainstruktören som lämnade en lovande karriär som kläddesigner för att satsa allt på sitt inre välmående, som hon fann i en fem tusen år gammal filosofi. När hon blev mamma för första gången började hennes egen inre fyraåring pocka på uppmärksamhet. Så hon skrev en bok till henne, sin dotter och alla andra barn med behov av att förstå vilken fantastisk varelse de är.

Caroline Midbeck är en konstnär som genom sina verk lockar fram känslor av magi och förundran. Till vardags lyfter hon barns kreativitet som bildlärare, och är mamma till två killar. Med sina bilder vill hon att både vuxna och barn ska kunna stanna upp, titta, lyssna och upptäcka.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det som känns. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Många roliga samtal
  Rebecca Berg, 4 augusti 2021

  Under tiden som jag läst denna bok med mina barn ( 3 och 5 år) har vi hunnit ha många fina och roliga samtal.

 2. Känslor är viktiga grejer!
  -, 31 december 2019

  "Det som känns" är Anna Bjärkvik och Caroline Midbecks tredje bok i serien "Mindfulness för barn". Denna gång är fokus på känslor.
  Precis som i de två tidigare innehåller boken övningar för både kropp och knopp och tankeväckande frågor. Och underbara illustrationer som kittlar fantasin!
  Ämnet känslor är viktigt! Vi lever i ett samhälle där man oftast förväntas tränga undan, eller dämpa, sina känslor. Där känsloyttringar, oavsett de kommer från barn eller vuxna, är oönskade. Många vu... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Bjärkvik

 • En känsla av mig: mindfulness för barn

  Anna Bjärkvik

  Har du någon gång tänkt på hur det känns när du blir kittlad under fötterna? Eller varför man ibland blir så arg att det känns som man kokar? Eller kanske har du funderat på alla olika sätt man kan använda sina händer? "En känsla av mig: mindfulne...

 • En del av allt: mindfulness för barn

  Anna Bjärkvik

  Tänker du att mindfulness och reflektion kring sin plats i universum bara passar sig för vuxna? Tänk om! "En del av allt: mindfulness för barn" introducerar de små för sinnliga upplevelser som utvidgar medvetandet. Boken innehåller konkreta övning...