Valle Vampyr äter mat (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2019-11-28
Förlag
Ehrlin Publishing
Illustratör/Fotograf
Tinna Ahlander
Dimensioner
250 x 202 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188375896
Valle Vampyr äter mat (inbunden)

Valle Vampyr äter mat

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-11-28
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Valle Vampyr älskar mat. Att laga mat, äta mat, lukta på mat all slags mat! Han har säkert över hundra favoriträtter och det bästa han vet är att smaka på ny mat. En kväll när Valle Vampyr dukat fram maten, vill mamma och pappa inte äta. Vad ska Valle göra nu då? Men plötsligt kommer han på en tippeli-topp-idé!

Valle Vampyr äter mat är den fjärde boken i en serie pedagogiska verktyg som gör familjebestyren enklare och roligare! Varje bok har sin egen lilla hjältefigur som är specialist på att göra en särskild sak. De illustrerar vardagssysslor som brukar kräva både tid och energi. Borsta tänderna, klä på sig, tvätta händerna och nu också äta mat. Böckerna hjälper till att skapa tydliga och roliga rutiner i vardagen där barnen får inspiration och hjälp att utveckla sina förmågor.

Amanda Thörn är skaparen bakom rutinkorten i företaget Lilla Margreth. Med två pojkar och en bonusdotter i åldrarna 0 6 år har hon sett hur svårt det kan vara att få vardagen med små barn att gå ihop. De hjälpmedel hon fann var riktade till barn med särskilda behov, och därför antingen övertydliga eller oinspirerande för att användas i en familj där man bara behöver lite hjälp på traven. Hennes vision blev rutinhjälpmedel som är snygga, inspirerande och moderna.

Tinna Ahlander är illustratör och formgivare med över 20 års erfarenhet av reklam och marknadsföring. Hon har en treårig utbildning från Beckmans och har illustrerat flera bilderböcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Valle Vampyr äter mat
 2. +
 3. Räven Ralf borstar tänderna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Räven Ralf borstar tänderna av Amanda Thörn (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Valle Vampyr äter mat. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra tanke med boken men når inte hela vägen fram
  Villivonkansbooks, 15 januari 2020

  Valle Vampyr är den fjärde boken om olika vardagsbestyr. I de tidigare böckerna har tandborstning, påklädning av kläder och tvätt av händer tagits upp. Nu har turen kommit till maten.
  I boken är det Valles föräldrar som inte vill äta medans Valle äter i princip allt och är den som fixar maten. Tycker att föräldrarna framställs lite väl negativt och de är lite gnälliga. Jag önskar att de framställts på ett annat sätt, lite mer positivt och kanske som lite roliga. Valle kanske också kunde v... Läs hela recensionen

 2. Lite exkluderande av barn med selektivt ätande
  Barnboksfamiljen, 9 januari 2020

  I denna bok får vi som sagt följa Valle som älskar att laga mat från hela världen. Men det blir inte helt lätt när föräldrarna sen vägrar att smaka på maten. Hur ska Valle göra för att få dem att äta? Kanske kan en rolig "glittersmoothie" vara lösningen?

  Jag kan stundvis tycka att föräldrarna (som vi tolkar som berättelsens barn) skildras lite tråkigt. När de trilskas med maten upplevs de som gnälliga och petiga, och när Valle ses duka av sitter mamman soffan och ser lite snorkig u... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna