Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Gallus (del 2)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2017-10-04
Upplaga
1
Förlag
Ordspira förlag
Dimensioner
185 x 125 x 10 mm
Vikt
168 g
SAB
uHc
ISBN
9789188381125

Gallus brinner

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-10-04
118
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Gallus huvudstad brinner. Riket härjas av förödande angrepp och de olika folken hetsas mot varandra. Matilda, rövarpojken Sticke och kapten Fidesko måste återigen samarbeta för att rädda alla som bor i landet. Ska de hinna avslöja vem som ligger bakom innan allt är för sent?

GALLUS BRINNER är andra delen i trilogin om Matildas äventyr i Gallus.

"En tänkvärd fantasy där gallus, människor och rövare ställs mot varandra eftersom en okänd makt övertygar dem om att de är fiender." - Sandra Petojevic

Eva Holmquist är något av en veteran inom svensk fantastik skrev Btj när hennes senaste bok Blodskifte kom ut i mars. Blodskifte är en urban fantasy som utspelar sig i Jönköping och är hennes åttonde bok. Hon har tidigare skrivit science fiction trilogin om ungdomarna ombord på rymdskeppet Diligentia som av Tomas Cronholm liknats vid Heinleins ungdomsböcker. Dessutom har hon deltagit med noveller i sju antologier och i flera nättidskrifter. Till bokmässan är hon aktuell med Gallus brinner som är andra delen i fantasyserien Gallus.
Hennes berättelser brukar beskrivas som fantasifulla, tänkvärda berättelser med berättarglädje. Hon är utbildad civilingenjör och jobbar som teststrateg när hon inte skriver science fiction- och fantasyböcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gallus brinner
 2. +
 3. Kluriga mattegåtor för smarta barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kluriga mattegåtor för smarta barn av Gareth Moore (häftad).

Köp båda 2 för 177 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gallus brinner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, fantasifullt äventyr i en magisk värld
  Kim M. Kimselius, 28 oktober 2018

  Eva Holmquist målar upp en fantasifull värld, där det finns magiska varelser. Fåglarna är de som bestämmer, och de är stora och mäktiga. Där finns även vanliga människor, en av dem är Matilda, som kommer från vår värld, men har förflyttas in i flickan Hannas kropp, medan Hanna är i Matildas kropp i hennes värld.

  Allt det Hanna kan göra, det kan inte Matilda, även om hon lärde sig en hel del i den första boken i serien, Attentaten i Gallus. Matilda gör så gott hon kan för att rädda Ga... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Holmquist