Hur ickevåldskamp fungerar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2016-09-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Översättare
Amanda Hårsmar
Originaltitel
How nonviolent action works
Medarbetare
Lundqvist, Oskar (form)
Dimensioner
200 x 110 x 20 mm
Vikt
218 g
SAB
Obb
ISBN
9789188383112
Hur ickevåldskamp fungerar (häftad)

Hur ickevåldskamp fungerar

Häftad Svenska, 2016-09-01
179
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
De senaste hundra åren är det i hela världen fler obeväpnade än väpnade revolutioner som lyckats. I vågor har dessa enorma rörelser sköljt över länder och kontinenter. Fackföreningsrörelsen Solidaritet i Polen, oppositionen mot Marcos i Filippinerna, de stora omvälvningarna i Östeuropa 1989 liksom den arabiska våren är exempel på att ickevåldskamp fungerar. Detta har gjort den amerikanske fredsforskaren Gene Sharps (1928-2018) teorier om ickevåldskamp mer aktuella än någonsin.

Hur ickevåldskamp fungerar är den första introduktionen till Sharps tänkande på svenska. Boken är en sammanfattning av hans praktiskt inriktade ickevåldsteori och diskuterar närmare tvåhundra olika ickevåldsmetoder. Hur ickevåldskamp fungerar inleds med en introduktion till Sharps tänkande av ickevåldsaktivisten och fredsforskaren Jörgen Johansen.

Den avslutas med en längre intervju med Gene Sharp som diskuterar hans livsgärning och ickevåldsmetodernas historiska betydelse och framtida möjligheter. Intervjun genomfördes av Jörgen Johansen och Stellan Vinthagen, aktivist och professor i sociologi, ickevåldskamp och civilmotstånd vid University of Massachusetts, Amherst, USA.

Gene Sharp erhöll år 2012 The Right Livelihood Award för att han "utvecklat och formulerat ickevåldsmotståndets grundläggande principer och strategier och stött deras praktiska tillämpning i konfliktområden världen över".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hur ickevåldskamp fungerar
  2. +
  3. När ingenting fungerar gör ingenting : släpp taget och nå dit du vill

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingenting fungerar gör ingenting : släpp ta... av Frank J Kinslow (inbunden).

Köp båda 2 för 405 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hur ickevåldskamp fungerar