Att tänka sociologiskt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2017-01-18
Förlag
Bokförlaget Korpen
Översättare
Suzanne Almqvist
Dimensioner
215 x 141 x 15 mm
Vikt
292 g
SAB
Oa,Oaa
ISBN
9789188383150
Att tänka sociologiskt (häftad)

Att tänka sociologiskt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-01-18
219
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Genom diskussioner av vardagliga upplevelser ger Zygmunt Bauman och Tim May i denna bok en personlig introduktion till frågan: Vad innebär det att tänka sociologiskt? Sociologin är ett sätt att överskrida vardagstänkandets begränsningar, att se människors handlingar som aspekter av större helheter: ett hjälpmedel att leva sitt liv på ett medvetet sätt.

Alla har vi känt oss delaktiga i eller uteslutna ur en viss social gemenskap. Alla har vi stått inför svårigheter att välja hur vi ska leva våra liv. Alla har vi blivit förälskade eller önskat att bli älskade. Genom diskussioner av sådana vardagliga upplevelser ger Zygmunt Bauman och Tim May i denna bok en klargörande och personlig introduktion till frågan: Vad innebär det att tänka sociologiskt? Sociologin är ett sätt att överskrida vardagstänkandets begränsningar, att se människors handlingar som aspekter av större helheter, att få ökad förståelse för andra människor och andra levnadsformer: ett hjälpmedel att leva sitt liv på ett medvetet sätt.

Denna bok - den andra upplagan - är omarbetad och utvidgad, och innehåller nytt material om hälsa och fitness, intimitet, tid, rum och oordning, risk, globalisering, identitet, organisationer och nya teknologier. Boken vänder sig till både läsare utan tidigare erfarenheter av sociologin och till dem som redan är hemmastadda i ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att tänka sociologiskt
  2. +
  3. Båten i parken : introduktion till samhällsstudier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Båten i parken : introduktion till samhällsstudier av Per Månson (häftad).

Köp båda 2 för 512 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att tänka sociologiskt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Blandade åsikter
    Susanne, 19 september 2020

    Innehållsmässigt intressant och lättläst, men mycket irriterande att den inte är tillräckligt granskad före tryck. På många ställen har det blivit fel ord eller felstavningar. Om det bara rört sig om ett par stycken hade det inte stört mig, men ju fler det är desto mer störande blir det och ger då ett slarvigt intryck. För övrigt en bra ingång till sociologi.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna