I London : berättelser om platser och personer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2019-06-14
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
210 x 133 x 23 mm
Vikt
441 g
SAB
Nez London
ISBN
9789188383518
I London : berättelser om platser och personer (häftad)

I London : berättelser om platser och personer

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-06-14
236
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Berättelser om platser och personer

I London har det genom århundradena hänt mycket och funnits många intressanta människor. Den som är trött på London är trött på livet sade dr Samuel Johnson.

Samuel Johnson finns inte med i de här berättelserna om sextio personer och platser, men hans katt gör det och några katter till, däribland en världsomseglare. Hälften av berättelserna handlar om spännande kvinnor, ett par om hundar, en om korparna i Towern, en om Londons oundgängliga spöken, en om en meteorit och resten om män, som allihop på mycket olika sätt bidragit till stadens färgrika historia. Några finns inte, men finns ändå: vad vore London utan Sherlock Holmes?

Bo Lundin hittar i kvarteren där Jack the Ripper smög på jakt efter offer och där Nell Gwyn sålde apelsiner. Han har letat upp adressen till den hemlighetsfulla Vera Atkins och till hotellet där den legendariska agenten Krystyna Skarbek blev mördad. Han har följt i spåren på Marchesa Casati, som ville göra sig själv till ett konstverk och Emma Hamilton, som började som kaffeflicka och slutade som Nelsons käresta.

Följ med honom längs gatorna och in i gränder eller kyrkor och råka fem dussin fascinerande personer! I London är ingen vanlig guidebok, men en mycket ovanlig.

Bo Lundin har varit teaterkritiker och kulturskribent. Han har skrivit många böcker om kriminallitteratur, ett par om Rom och en om Capri. Till London kom han första gången för mer än femtio år sedan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I London : berättelser om platser och personer
 2. +
 3. London : historia, tunnelbana, popkultur, fotboll, politik, James Bond, musik, hemligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt London : historia, tunnelbana, popkultur, fotbo... av Mia Gahne, Dick Harrison, Amanda Svensson, Håkan Engström, Olof Lundh (häftad).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Lundin

 • På Capri

  Bo Lundin

  Capri är historiernaa och legendernas ö, där den klippig ligger i Medelhavet söder om Neapel. Redan på de romerska kejsarnas tid var ön välkänd, men mer än någon annan var det läkaren Axel Munthe som gjorde ön världskänd genom "Boken om San M...

 • 50 fullträffar : riktigt bra deckare från alla tider

  Jan Broberg, Bo Lundin

  Det finns väldigt många bra deckare. Efter mer än ett sekels sammanlagd kritikerverksamhet har två av Deckarakademins grundare, Jan Broberg och Bo Lundin, letat igenom sina välfyllda bokhyllor och presenterar här sina favoriter. En del är välkända...

Bloggat om I London : berättelser om platser och per...