Den politiska ekonomins glokala uttryck : Sverige i en värld i förändring (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
615
Utgivningsdatum
2019-08-21
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
215 x 142 x 40 mm
Vikt
765 g
SAB
O
ISBN
9789188383549
Den politiska ekonomins glokala uttryck : Sverige i en värld i förändring (häftad)

Den politiska ekonomins glokala uttryck : Sverige i en värld i förändring

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-08-21
350
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sverige i en värld i förändring

Globala skeenden återspeglas alltmer på lokal nivå. Statens roll förändras. Förstärkta konfliktlinjer och ökad social polarisering skapar komplexa samhällsproblem. Många får allt svårare att göra sin röst hörd. Den representativa demokratin börjar förlora legitimitet.

I denna bok beskriver Hans Abrahamsson drivkrafterna bakom vår tids samhällsomdaning, liksom nödvändiga synvändor för att möjliggöra en inkluderande och hållbar samhällsutveckling. Frågan gäller hur vi skall kunna leva anständiga liv tillsammans i en värld i förändring.

I denna högaktuella bok ger Hans Abrahamsson den teoretiska bakgrunden till och visar på den medskapande medborgardialogens praktiska betydelse för att värna demokratin.

Lena Langlet, SKL

 

Hans Abrahamsson har varit verksam som docent i Freds- och utvecklings- forskning vid Göteborgs universitet och gästprofessor i Globala politiska studier vid Malmö universitet. Han har ett internationellt engagemang som sträcker sig över flera decennier inte minst när det gäller att förbättra dialogen mellan makthavare och sociala rörelser.

På Korpen har Hans Abrahamsson utgivit Vår tids stora omdaning (2019) ochBjörn Hettne: Freds- och utvecklingsforskare i takt med tiden (2019).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den politiska ekonomins glokala uttryck : Sverige i en värld i förändring
  2. +
  3. Den glokala utmaningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den glokala utmaningen av Örjan Nyström (häftad).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den politiska ekonomins glokala uttryck : Sverige i en värld i förändring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd, aktuell, faktabaserad samhällsanalys
    Tomas Rydsmo , 24 oktober 2022

    Boken ger en förståelse för den samhällsförändring vi upplever. Den bygger på en mångårig genomgång av rapporter och forskning vid en stor del av universitet världen över. Den är baserad på fakta som beläggs med hänvisningar till forskningsresultat. Men framförallt lyckas författaren med att presentera all denna kunskap på ett pedagogiskt sätt som är lätt att ta till sig. När jag gav boken vidare till en lärare kom denne tillbaka efter en vecka och bad om att få köpa en klassuppsättning. För ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hans Abrahamsson