Jonna och den gränslösa demokratin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2020-02-12
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
200 x 133 x 14 mm
Vikt
254 g
SAB
Hc
ISBN
9789188383570

Jonna och den gränslösa demokratin

Häftad,  Svenska, 2020-02-12
199
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jonna är spårvagnsförare och ett matematiskt snille med tentamensskräck. Med hjälp av en matematisk metod som används för att styra rymdraketer har hon spekulerat ihop en mångmiljardförmögenhet. Tillsammans med sina båda före detta älskare den avgångne finansministern Fjudas och den stökiga vänsteraktivisten Flödande Fläsket med röda håret bildar hon en stiftelse vars syfte är att skapa ett världsparlament. De organiserar en global melodifestival som förövning. Runt om i världen växer en världsmedborgarrörelse långsamt fram.

Genom den politiska idéhistorien har det ibland hänt att politiska teoretiker tillgripit skönlitteraturen för att gestalta sina idéer. Politiken vore avsevärt fattigare utan dessa utopiska skildringar av det goda samhället. Med romanen Jonna och den gränslösa demokratin skriver Johan Lönnroth in sig i denna rika tradition.

Jonna och den gränslösa demokratin är på samma gång en lokal berättelse och en global vision, så ödmjukt och fint skriven att man inte kan låta bli att känna sig hoppfull.

Ann-Marie Ljungberg

Johan Lönnroth är matematiker och nationalekonom och har skrivit en rad böcker, huvudsakligen om ekonomisk idéhistoria. Han har suttit i Göteborgs Kommunstyrelse och i Riksdagen och var åren 1999 till 2003 vice ordförande i Vänsterpartiet.

På Korpen har Johan Lönnroth utgivit bl a Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse (2 uppl. 2016) och tillsammans med Ann-Marie Ljungberg och Jimmy Sand Den tredje vänstern för en global frihetlig socialism (2017).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jonna och den gränslösa demokratin
  2. +
  3. Världsguldet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världsguldet av Johan Lönnroth (häftad).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Lönnroth