Landet innanför : kreativt skrivande inom psykiatrin (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2020-10-23
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
188 x 145 x 15 mm
Vikt
394 g
SAB
Vl
ISBN
9789188383587
Landet innanför : kreativt skrivande inom psykiatrin (kartonnage)

Landet innanför : kreativt skrivande inom psykiatrin

Kartonnage Svenska, 2020-10-23
255
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kreativt skrivande inom psykiatrin

Förhållandet mellan psykiskt lidande och kreativitet är något som människan ställt frågor kring i tusentals år. Redan Aristoteles undrade varför så många skapande människor led av vad han kallade melankoli. Idag vet vi att det förlamande psykiska lidandet kan drabba den enskilde oväntat och överraskande. Ung eller gammal, konstnärlig eller inte.

År 2018 startades ett pilotprojekt på Sahlgrenska universitets- sjukhuset i Göteborg. Projektledare blev Stefan Karlsson, tidigare projektledare för konstateljén vid samma avdelning, Psykiatri Affektiva. Precis som för konstateljéerna var idén att patienterna skulle engagera sig i skapandet på ett så otvunget sätt som möjligt. Det skulle finnas möjlighet att låta krea- tiviteten komma till utlopp direkt och fritt, utan krav eller styrning.

Landet innanför dokumenterar texterna som de deltagande patienterna har skapat inom projektet. Boken består till största delen av texter av de medverkande författarna Lina Ekdahl, Louise Halvardsson, Ola Nilsson och Malin Lindroth som skriver om sina erfarenheter och metoder för kreativt skrivande. Psykoanalytikern och idéhistorikern Per Magnus Johansson medverkar med en text om frågor kring språk och psykiskt lidande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Landet innanför : kreativt skrivande inom psykiatrin
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna