Corona : en psykoanalytikers dagbok. Del 2 (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2021-01-15
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
200 x 113 x 11 mm
Vikt
168 g
SAB
Veba:oa
ISBN
9789188383808

Corona : en psykoanalytikers dagbok. Del 2

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-01-15
236
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok skildrar Corona-pandemins utveckling från juni till oktober 2020 ur intellektuella, medicinska och konstnärliga perspektiv. I arbetet med boken har ett antal forskare, flera läkare, en konstnär, en bibliotekschef, en präst, ett vårdbiträde, en konsthistoriker, en teaterregissör och flera intellektuella engagerats.

Den innehåller ett mångfacetterat samtal om hur Covid-19 har drabbat samhället och dess invånare. Utgångspunkten är att alla är drabbade, men att vi är berörda på skilda sätt. Vår oro och utsatthet ser olika ut, men den finns närvarande i större eller mindre utsträckning för var och en av oss.

Vår förmåga att röra oss i geografin och i tanken har på ett grundläggande sätt påverkats. Vår dödsångest har aktualiserats. Vi är omskakade. Ibland tränger vi bort oron, stundtals förnekar vi den och i pressade situationer förkastar vi den. Men den återvänder; i en andra, tredje eller fjärde våg. Ibland tycks vågorna aldrig ta slut. Men samma oro skapar även möjligheten att finna nya obrukade ord: vi kan återerövra den förlorade rörelsefriheten.

Per Magnus Johansson är psykoanalytiker, utbildad i Paris, och idéhistoriker, verksam vid Göteborgs universitet. Han är författare till en rad böcker om bland annat psykoanalysens historia i Sverige samt redaktör för kulturtidskriften Arche.

På Korpen har Per Magnus Johansson tidigare utgivit Corona: En psykoanalytikers dagbok samt, tillsammans med Thomas Karlsohn, Ensamhet och gemenskap: En brevväxling om universitetet.

Corona en psykoanalytikers dagbok. Del 2 ingår i bokserien Korpen om coronakrisen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Corona : en psykoanalytikers dagbok. Del 2
  2. +
  3. Vilsna själars paradis : mina år i tantrasektens innersta krets

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vilsna själars paradis : mina år i tantrasekten... av Beatrice Karinsdotter (inbunden).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Magnus Johansson