En delad värld : Göteborgshändelserna i backspegeln (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
428
Utgivningsdatum
2021-05-20
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
200 x 110 x 26 mm
Vikt
392 g
SAB
Oepb
ISBN
9789188383983
En delad värld : Göteborgshändelserna i backspegeln (häftad)

En delad värld : Göteborgshändelserna i backspegeln

Häftad Svenska, 2021-05-20
221
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En delad värld

Göteborgshändelserna i backspegeln

Inför EU-toppmötet i Göteborg 2001 gjordes stora ansträngningar för att skapa dialog mellan aktivister och makthavare. Men när USA:s president anlände stängde polisen in 600 aktivister på Hvitfeldstka gymnasiet.

Följden blev fyra dagars tumult som gått till den svenska politiska historien som Göteborgshändelserna . Vad var det egentligen som skedde? Vad hände i kulisserna? Vem fattade besluten?

I En delad värld gör Hans Abrahamsson en forskningsresa genom arkiv i Stockholm och Washington, han talar med poliser, aktivister och experter vid USA:s säkerhetsorgan och han deltar i World Social Forum liksom i FN- och Världsbankskonferenser. Abrahamssons avslöjanden var när En delad värld första gången publicerades sensationella och boken kan läsas som en thriller.

Snarare än kamp mot globaliseringen handlade det om en kamp om globaliseringen konstaterar Abrahamsson i det nyskrivna förordet till denna utgåva.

Hans Abrahamsson har unika förutsättningar att förstå och skildra vad som orsakade oroligheterna vid EU-toppmötet i Göteborg. En delad värld uppfyller även högt ställda förväntningar.

Ingvar Carlsson, f d Statsminister

Hans Abrahamsson har varit verksam som docent i Freds- och utvecklings- forskning vid Göteborgs universitet och gästprofessor i Globala politiska studier vid Malmö universitet. Han blev tidigt engagerad i den globala rättviserörelsen Attac och fungerade som brygga mellan regeringen och demonstranter under EU-toppmötet i Göteborg 2001.

På Korpen har Hans Abrahamsson även utgivit Den politiska ekonomins glokala uttryck (2019), Vår tids stora omdaning (2019) och Björn Hettne: Freds- och utvecklingsforskare i takt med tiden (2019).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En delad värld : Göteborgshändelserna i backspegeln
  2. +
  3. Den osannolika mördaren : hela berättelsen om Skandiamannen, Palmemordet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den osannolika mördaren : hela berättelsen om S... av Thomas Pettersson (inbunden).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Abrahamsson