Pelle Lindbergh (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2017-05-06
Förlag
Pintxo Förlag
Originaltitel
Pelle Lindbergh
Medarbetare
Rensfelt, Filip (form)
Dimensioner
210 x 152 x 32 mm
Vikt
660 g
SAB
Rbz Lindbergh, Pelle
ISBN
9789188395344
Pelle Lindbergh (häftad)

Pelle Lindbergh

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-05-06

Slutsåld

December 2016.

Under en unik kväll, inför fullsatta läktare, hyllas Pelle Lindbergh som en av Philadelphia Flyers bästa målvakter genom tiderna. Mer än 30 år efter olyckan som tog hans liv.

Redan som liten fantiserade Pelle Lindbergh om att bli målvakt i Philadelphia Flyers och NHL. Drömmen blev verklighet och 1985 vann han som första europé Vezina Trophy, det prestigefyllda priset som ligans bäste målvakt. Med ishockeyvärldens bästa reflexer hade han tagit Philadelphia till Stanley Cup-final.

Några månader senare var allt över. Drömmen suddades ut mot en vit betongmur. Kärleken till höga farter och en röd Porsche resulterade i att Pelle Lindbergh bara blev 26 år.

Det här är historien om den långa resan från spolade isar i Stockholm till de stora arenorna med Tre Kronor och Philadelphia Flyers.

Dessutom kartläggs Pelle Lindberghs sista dagar och timmar i livet, och vad som hände efter olyckan.

Historien är skriven efter intervjuer med mer än hundra personer från Pelle Lindberghs närhet, både i Sverige och i USA. Dessutom presenteras uppgifter om tragedin som länge var okända.

Boken är en nyutgåva med uppdaterade och nya kapitel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Tynander

  • Swede

    Thomas Tynander

    Det turkosa vattnet ligger blankt när solen går upp på en röd morgonhimmel. Hawaiis öar börjar vakna till liv, och aktiviteten på den amerikanska flottbasen Pearl Harbor börjar sakteligen komma igång. På sekunder förändras den fridfulla paradisön ...