Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Dahlrotnovellerna (del 1)
Utgivningsdatum
2017-02-16
Förlag
Danje Förlag
ISBN
9789188417343

Genom fönstret E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2017-02-16
19
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hon hade en nästan poetiskt släpighet i sina rörelser, som om hon genom sitt sätt att röra sig försökte tänja ut tiden. Hans gester var korta och trubbiga, men alltid riktade emot hennes, sökande henne, som om hon var hans gravitationspunkt. Hon i jeans och vitt linne med tryck, han i flanellskjorta.

Han ser dem flytta in. Det unga paret i lägenheten på andra sidan gatan. Han betraktar dem när de bär in flyttlådorna, diskuterar möbleringen, när de stryker sig mot varandra i sin rörelse genom rummet.
Den första natten lägger de en madrass mitt på vardagsrumsgolvet och äter hämtpizza direkt ur kartongen.

I takt med att årstiderna byter av varandra blir han alltmer bekant med deras rutiner, deras sätt att vara. I det vanliga livet. När den blixtrande nyförälskelsen tonar ut i vardag.
När de första grälen tar vid.

Mårten Dahlrot skildrar med en oerhörd detaljrikedom det som sker i betraktarens blickfång. Och med stigande spänning när denne söker sig närmare, kanske mot en punkt där gränserna suddas ut.

Genom fönstret är den första novellen i serien #dahlrotnovellerna

"Den är genial helt enkelt"

- Svenska Böcker
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Genom fönstret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kusligt och välskrivet
    Susanne , 16 juni 2017

    Det är lätt att bli lite nojig när man har läst Mårten Dahlrots ruggiga historia om mannen bakom gardinen. Tittar någon in? Håller någon koll på mig?
    Mårten Dahlrot ritar ett porträtt av en ensam obehaglig man utan någon som helst självinsikt. Jag ser scener när jag läser, får bilder. Och när det händer har författaren lyckats.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mårten Dahlrot