Stil. Språkets svårfångade signalsystem (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2019-02-02
Upplaga
1
Förlag
Morfem
Dimensioner
218 x 135 x 15 mm
Vikt
315 g
ISBN
9789188419101
Stil. Språkets svårfångade signalsystem (häftad)

Stil. Språkets svårfångade signalsystem

Häftad Svenska, 2019-02-02
213
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Är stil mest en fråga om yta? Eller är det kanske det riktigt viktiga?

Stil är något man kan se och känna, men det är svårt att förklara exakt vad det är. Det kan vara orden, meningsbyggnaden, innehållet, formen, typsnittet allt detta i olika kombinationer. Och samtidigt något annat. Stilen verkar ofta bo i ett svårfångat läge mellan raderna.

Lars Melin benar ut begreppet stil och vad det står för. Han hämtar inspiration från klassisk stilistik och retorik, modern psykolingvistik, korpuslingvistik, grafisk design och marknadsföring. Och vi får möta allsköns olika texter: barnvisor och Bellmanhistorier samsas med Esaias Tegnér och Sara Stridsberg. Det blir en oväntad kombination av handfasta experiment och lustfylld lek med språkets möjligheter.

Lekarna visar språkets flexibilitet: allt kan sägas på alla sätt och det får skiftande effekter. Experimenten visar att stil kan undersökas och att det lönar sig att göra det. Som man kunde ana är det inte bara vad som sägs som är avgörande, utan också hur. Men nu har vi dessutom siffror på saken.

Stil språkets svårfångade signalsystem väcker nyfikenhet och språkliga experimentlusta och lär oss hur vi kan bli effektivare skribenter och mer lyhörda läsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stil. Språkets svårfångade signalsystem
  2. +
  3. Fiint språk : språket som förhöjer, förför och förargar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fiint språk : språket som förhöjer, förför och ... av Lars Melin, Martin Melin (pocket).

Köp båda 2 för 272 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »