Skriv för din målgrupp (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2019-10-09
Förlag
Morfem
ISBN
9789188419118

Skriv för din målgrupp E-bok

Tips för träffsäkra texter

E-bok,  Svenska, 2019-10-09
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Skriver du texter i ditt jobb? Har du tänkt på vem som är målgrupp? För jo, varje text har en målgrupp ? om ingen ska läsa den fyller den ingen funktion.

Här lär du dig att göra en målgruppsanalys för din text. Boken visar steg för steg hur du kan använda dina kunskaper om målgruppen genom hela skrivprocessen. Du lär dig att skriva tydligt och begripligt på alla nivåer i texten ? från disposition och innehåll till meningsbyggnad och ord.

Boken innehåller praktiska tips som hjälper dig att anpassa dina texter efter läsarna. Du får övergripande kunskaper som gör dig väl rustad att skriva de flesta sorters texter som behövs på dagens arbetsplatser. Boken ger även råd om ett antal specifika texttyper som mötesprotokoll, webbtext och säljande text.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jenny Forsberg

  • Tydliga texter : snabba skrivtips och språkråd

    Jenny Forsberg

    Skriver du i ditt arbete? Är du intresserad av språk men har inte tid att plöja tjocka akademiska luntor? I Tydliga texter får du praktiska tips som du kan börja använda omedelbart, oavsett om du skriver webbtext, rapporter eller e-post. Författar...

  • Tsunamin

    Jenny Forsberg

    "Emil! Maja! Kom hit, spring!" Och då såg Emil: pappa såg rädd ut. Pappor ska aldrig vara rädda. Emils mage drog ihop sig. Pappa gjorde kom hit-tecknet med handen. Emil tittade på vattnet igen. Det kom tillbaka, det var stort nu. Och när...