Förändringar : en kärlekshistoria (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
353
Utgivningsdatum
2002-09-01
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Boel Unnerstad
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Changes
Dimensioner
180 x 120 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789188420466

Förändringar : en kärlekshistoria

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2002-09-01

Slutsåld

Esi, en välutbildad yrkeskvinna mitt karriären får nog av sin man Oko efter vad han kallar ett försök till försoning men som hon kallar äktenskaplig våldtäkt. Esis vänner, hennes mor och mormor tycker först att hon är galen. Lämna sin man? Och dessutom, vem har hört talats om något så tokigt som äktenskaplig våldtäkt? En kvinna ska väl vara glad över att hennes man älskar och åtrår henne?

Förändringar vänder upp och ned på många av föreställningar om "den afrikanska kvinnan". Förändringar är en berättelse om kärlek, kvinnors villkor och gamla levnadssätt som bryts mot nya.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förändringar : en kärlekshistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant roman
    Nils Lennart Nilsson, 15 november 2016

    Detta är en mycket intressant roman av en av den afrikanska litteraturens grand old ladies. Det är inte en konventionell roman utan en blandning av roman, essä, lyrik och dramadialog. En rad teman tas upp: språkblandningen i ett västafrikanskt land, motsättningen mellan moderna och traditionella äktenskap, kvinnors och mäns sexualitet, högutbildade kvinnors ställning, traditionell religion kontra fritänknade m.m.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ama Ata Aidoo

Övrig information

Gift eller singel? Älskarinna eller andra hustru? Förändringar - En kärlekshistoria, Ama Ata Aidoo, Ghana, övers. Boel Unnerstad.Esi, en välutbildad kvinna mitt i karriären, får nog av sin man Oko efter något han påstår vara ett försök till försoning men som hon kallar äktenskaplig våldtäkt. Vem har hört talas om något så tokigt som äktenskaplig våldtäkt? En kvinna ska väl vara glad att hennes man åtrår henne?