Fjädrarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2002-01-01
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Tetz Rooke
Originalspråk
Arabiska
Originaltitel
al-Rish
Dimensioner
210 x 150 x 30 mm
Vikt
550 g
SAB
Hcesg.01
ISBN
9789188420664
Fjädrarna (inbunden)

Fjädrarna

Inbunden, Svenska, 2002-01-01
229
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Komplex, förvillande, skrämmande och lockande på samma gång - som en labyrint - sådan är "Fjädrarnas" värld, där medlemmarna i familjen Azad ("frihet" på kurdiska) försöker lösa den problematik som ödet försatt dem i. Det är kurdernas problematik: att ha och inte ha ett land, att ha och inte ha en historia, att ha och inte ha ett språk.

Labyrintiska är också huvudpersonen Mems märkliga öden och äventyr, drömmar och förvandlingar i denna roman full av vindlande berättelser. Somliga är troliga, andra otroliga. Talande växter och djur samsas med flygande människor. Metafysisk spekulation och absurda fantasier kombineras med historieforskning och personlig dramatik.

Är Mem ett alter ego för författaren Salim Barakat? Huvudpersonens predikament stämmer väl med författarens biografi. På ett plan är sagan om Mem Azad och hans familj en fristående fortsättning av den självbiografi som påbörjades i "Järngräshoppan", en bok som fick ett entusiastiskt mottagande när den utkom på svenska år 2000. Miljön och det drastiska uttrycket är delvis desamma i denna nya bok, men verklighetens ramar sprängs här ideligen av det fantastiska. Kosmos är också en labyrint. Bara ett labyrintiskt språk kan skildra det. Som en litteraturens dervisch hyllar Salim Barakat extasen och paradoxen som enda väg att lära känna sanningen. Svart humor står mot bländvit sorg.

Välkomna in i labyrinten!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fjädrarna
  2. +
  3. Järngräshoppan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Järngräshoppan av Salim Barakat (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Salim Barakat

Övrig information

Ett poetiskt saga om människors uppror mot ödet Fjädrarna, Salim Barakat, Syrien/Sverige, övers. Tetz Rooke. Kurderna kan aldrig förlora, för de har sin smärta. Så tänker huvudpersonen Mem i Salim Barkats roman Fjädrarna. Fåfängt men sorgligt vackert ter sig människornas uppror mot ödet i denna roman, där gränsen mellan djur och människa inte är skarpare än dunen på den lilla fjäder vars mysterium Mem försöker lösa.