Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2017-09-22
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
217 x 142 x 29 mm
Vikt
547 g
SAB
Lz
ISBN
9789188429377
Gangsterprinsessan (inbunden)

Gangsterprinsessan

(10 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-09-22
65
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hon var knarkkurir och människosmugglare

"Jag ville svara men hade inga ord, jag ville hata men hatet satt så djupt att det inte kunde formuleras, jag ville slå men knytnävarna vägrade lyda, jag ville gråta men tårarna hade torkat ut. Jag var tom. Tömd."

Sara var under sin karriär en av Sveriges mest hårdföra knarkkurirer och rutinerad människosmugglare runt om i Europa. Med en tuff uppväxt i förorten Bergsjön, nordöst om Göteborg, kom hon tidigt i kontakt med tunga droger och gängens och gatans kompromisslösa villkor. Hemma regerade pappans knytnävar och mammans rädsla.

Från att ha varit hårt mobbad i skolan, avancerade hon som ung tonåring till en avtrubbad tuffing med hot och knytnävar som vapen. Alkohol, GHB, hasch, snatteri, inbrott, bilstölder och slagsmål blev vardagsmat.

När hon var 20 år och ensamstående tvåbarnsmor blev hon bjuden på amfetamin av sin egen mamma. Förälskelsen i drogen blev omedelbar och passionen drog henne i rasande fart in i den kriminella världens yttersta och innersta krets.

Hon levde efter mottot: Ensam är stark och med en orubblig övertygelse att aldrig gola, hamna i skuld eller vara någon skyldig lyckades hon parera sig fram och överleva sitt eget tunga missbruk samtidigt som hon blev en fullfjädrad langare. Paradoxalt nog tvingades hon göra avkall på sin egen hederskodex, då blod alltid är tjockare än vatten.

Detta vägskäl blev hennes räddning men också början på ett långt fängelsestraff och så småningom ett nytt omtumlande liv utanför fängelsemurarna som nyfödd under en helt annan identitet.

I Gangsterprinsessan får du ta del av en värld som är okänd och dold för de flesta. Boken är baserad på en sann historia och skildrar med skarpa konturer en ung kvinnas uppväxt och utsatthet: Om missbruk, missförhållanden, misshandel och misstag, men också om en längtan efter att bli sedd, älskad och bekräftad. Det är även en redogörelse om skickligt polisarbete, där både hjärta och hjärna har fått samverka i lagens långa arm.

OM FÖRFATTAREN:

Helen Stommel Olsson har jobbat som copywriter, krönikör och frilansjournalist för olika reklambyråer och tidningar i 20 år. Parallellt med uppdragen som skribent utbildar hon sig till Iyengar-yogalärare. Helen har alltid varit intresserad av de mekanismer som styr människors val i livet och fördjupat sig inom kommunikation, juridik, psykosyntes, psykologi och beroendeproblematik. Gangsterprinsessan är hennes debutbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gangsterprinsessan
 2. +
 3. Följ fucking order : liv och död i skuggan av Södertäljemaffian

De som köpt den här boken har ofta också köpt Följ fucking order : liv och död i skuggan av S... av Ann Törnkvist (inbunden).

Köp båda 2 för 130 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Gangsterprinsessan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bästa
  Ingalill Norrblom, 12 april 2018

  Bästa boken jag läst på länge. Så rörande o så trevligt berättat om ett människoöde samt spännande också. Går ej att tänka på annat när jag började läsa o ville inte att den skulle ta slut. 👏👏👏

 2. Intensivläsning
  Ss, 23 oktober 2017

  Rätt in i historien om Sara. Lättläst och svår att lägga bort boken, vill bara läsa vidare och vill veta hur det slutar.

 3. Läs den!
  Syster Yster, 23 oktober 2017

  Läs den och bli berörd! Välskriven och gripande läsning baserad på en sann historia om en ung kvinna som hamnar i knarkträsket med allt vad det innebär av hot, våld, missbruk, misär. Kan varmt rekommenderas

 4. Gripande livsöde
  charlotta, 22 oktober 2017

  Berättelse som griper tag i läsaren! Sara liv startar i uppförsbacke, hon lever ett destruktivt liv men lyckas bryta och får en ny chans, "gör om och gör rätt".

 5. Intensiv skildring
  Laglös, 28 september 2017

  En berättelse om en ung kvinnas liv och leverne. En stark och beslutsam person, även om beslut och styrka kanske drev henne i fel riktning. Att vilja berätta sin historia och att kunna återge densamma med inlevelse, mod och känsla gör att detta är en bok som är svår att lägga ifrån sig, man vill veta vad Sara gör härnäst...

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Gangsterprinsessan