Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-08-31
Förlag
Bladh by Bladh
ISBN
9789188429513
Gangsterprinsessan (e-bok)

Gangsterprinsessan (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-08-31
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag ville svara men hade inga ord, jag ville hata men hatet satt så djupt att det inte kunde formuleras, jag ville slå men knytnävarna vägrade lyda, jag ville gråta men tårarna hade torkat ut. Jag var tom. Tömd."

Sara var under sin karriär en av Sveriges mest hårdföra knarkkurirer och rutinerad människosmugglare runt om i Europa. Med en tuff uppväxt i förorten Bergsjön, nordöst om Göteborg, kom hon tidigt i kontakt med tunga droger, gängens och gatans kompromisslösa villkor. Hemma regerade pappans knytnävar och mammans rädsla...

Från att ha varit hårt mobbad i skolan, avancerade hon som ung tonåring till en avtrubbad tuffing med hot och knytnävar som vapen. Alkohol, GHB, hasch, snatteri, inbrott, bilstölder och slagsmål blev vardagsmat.

När hon var 20 år och ensamstående tvåbarnsmor blev hon bjuden på amfetamin av sin egen mamma. Förälskelsen i drogen blev omedelbar och passionen drog henne i rasande fart in i den kriminella världens yttersta och innersta krets.

Hon levde efter mottot: Ensam är stark och med en orubblig övertygelse att aldrig "gola", hamna i skuld eller vara någon skyldig lyckades hon parera sig fram och överleva sitt eget tunga missbruk samtidigt som hon blev en fullfjädrad langare. Paradoxalt nog tvingades hon göra avkall på sin egen hederskodex, då blod alltid är tjockare än vatten.

Detta vägskäl blev hennes räddning men också början på ett långt fängelsestraff och så småningom ett nytt omtumlande liv utanför fängelsemurarna - som nyfödd under en helt annan identitet.

I Gangsterprinsessan får du ta del av en värld som är okänd och dold för de flesta. Boken är baserad på en sann historia och skildrar med skarpa konturer en ung kvinnas uppväxt och utsatthet: Om missbruk, missförhållanden, misshandel och misstag, men också om en längtan efter att bli sedd, älskad och bekräftad. Det är även en redogörelse om skickligt polisarbete, där både hjärta och hjärna har fått samverka i lagens långa arm.

OM FÖRFATTAREN:

Helen Stommel Olsson har jobbat som copywriter, krönikör och frilansjournalist

för olika reklambyråer och tidningar i 20 år. Parallellt med uppdragen som skribent

utbildar hon sig till Iyengar-yogalärare. Helen har alltid varit intresserad av de

mekanismer som styr människors val i livet och fördjupat sig inom kommunikation,

juridik, psykosyntes, psykologi och beroendeproblematik. Gangsterprinsessan är hennes debutbok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gangsterprinsessan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra läsning
    Evin , 15 april 2018

    Jag läste boken över en dag. Väcker många känslor och tankar. Det är bra med sådana berättelser ur ett liv som har kunnat resa sig upp igen och att det aldrig är försent. Rekommenderas varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Helen Stommel Olsson

  • Den nakna flickan

    Helen Stommel Olsson

    "Helen har gjort det igen! Vilken bok hon har skrivit, grymt bra. Kunde inte sluta läsa." Christina Larsson, författare Av författaren till den hyllade Gangsterprinsessan! Hand i hand gick vi ut i den stora matsalen. Ut i den obarmhärtig...