Låt bönor förändra ditt liv - Kokboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2018-01-08
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Timrén, Anders (form) / Kindblad, Veronica (foto)
Dimensioner
235 x 195 x 20 mm
Vikt
712 g
SAB
Vmb
ISBN
9789188429551
Låt bönor förändra ditt liv - Kokboken (inbunden)

Låt bönor förändra ditt liv - Kokboken

(50 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-01-08
194
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efter boken Låt bönor förändra ditt liv kommer nu uppföljaren i form av en kokbok. Det sägs att det nu släpps en studie i timmen om tarmfloran och hur en bra sådan kan påverka både kropp och psyke till det bättre. I den här vackra kokboken får du lära dig hur du bygger en god tarmflora med hjälp av recept som innehåller resistent stärkelse och probiotika vilka är själva grunden för en god hälsa och vikt.

Patrik Olsson är inspirationsgivaren och den som drog igång detta med bönor på allvar. Han och hans flickvän har gjort unika tester på sig själva för att se vad kroppen mår bäst av.

Lars-Erik Litsfeldt har ett drygt dussin böcker bakom sig och är snart utgiven på sex språk. Han är välkänd inom LCHF-kretsar och har bland annat som ende skandinaviske bidragsgivare nyligen skrivit ett kapitel till den internationella antologin Diabetes Unpacked.

Birgitta Höglund har arbetat som kock i 18 år och är en mycket omtyckt kokboksförfattare. Hon har en blogg som har ca 1 500 dagliga besök och hennes recept är efterfrågade särskilt i kretsar som bryr sig om att hålla sitt blodsocker på en bra nivå. Det här blir Birgittas femte kokbok varav tre även är utgivna i USA. Birgitta var skeptisk till att använda bönor i matlagningen på grund av dess innehåll av kolhydrater. Som tur var provade hon dock så smått och tappade på kort tid fem kilo i vikt och slapp flera klimakteriebesvär. Hon är idag istället en varm anhängare av bönor vilket skiner igenom i de inspirerade recept hon skapat särskilt för denna bok.

Recepten har tagits fram för att visa att även traditionella högkolhydraträtter som bröd, smoothies och energibars kan omvandlas till riktigt hälsosamma och sockerfria alternativ med hjälp av bönor, kikärtor och linser. Många av recepten i boken är sprungna ur grönsakslandet.

Av efterfrågan att döma är det alltså en efterlängtad kokbok som nu är på gång. Boken platsar lika bra i köket som på soffbordet, mycket tack vare de genomarbetade och vackra matfotona tagna av Veronica Kindblad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Låt bönor förändra ditt liv - Kokboken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Årets bästa kokbok
  Maj-Lis , 28 augusti 2019

  En spännande kokbok med nya grepp,att använda baljväxter i mat och bak är toppen.
  Recepten är fräscha och välsmakande.
  Jag rekommenderar den å det varmaste.

 2. Fakta och nytänk
  Pia Frid, 25 juli 2018

  Jag älskar alla spännande och nyttiga recept. Försöker även övertyga mina vänner om vikten av bönor som ett led i välbefinnandet.
  Flera av vännerna har köpt bönboken, börjat baka med bönor och göra spännande sallader.
  Vi gillar bokens fakta och nytänk.

 3. nja..
  silver, 22 maj 2018

  inget vidare. Konstiga rätter med många ingredienser. . Har flera kokböcker av Birgitta Höglund som jag är förtjust i men denna kokbok var inte alls vad jag förväntade mig

 4. Bästa kokboken!
  Inanna, 3 maj 2018

  Enkel, sympatisk, stimulerande, bra upplägg, många bra recept, mycket grönsaksbaserat. Lätt att komma igång med hälsosam mathållning. Jag rekommenderar den verkligen!!!!

 5. Påskgåva
  Birgitta Peterzon, 4 april 2018

  Påskharen fick leverera boken till min son.Den verkade väldigt bra och nu ska jag beställa en till mig själv. Min vän i Ängelholm blev förtjust i boken också. Ofta vet folk att bönor är bra men kan inte tillaga något fantasifullt av dem.

 6. En nödvändig kokbok!
  Carin Widholm, 23 februari 2018

  En livsviktig kokbok för alla, inte bara diabetiker. Magen blir glad, du blir glad, alla blir glada. Glöm det där med bönor och gaser! Börja ett nytt liv med denna bönkokbok! Du ångrar dig inte!

 7. Härliga recept
  anne-louise holmberg, 7 februari 2018

  Härlig bok med hur man gör från grunden till färdig rätt! Jättegoda recept! Även för nybörjare, våga att prova och smaka! Jättegott!

 8. Inspiration
  Susanne Hansson, 7 februari 2018

  Bra kokbok med nya sätt att få in bönor i kosten när man i vanliga fall undviker att äta kolhydratrik mat.
  Ska prova brödbak igen. Har ibland saknat det.

 9. Briljant och tillgänglig
  Maud, 22 januari 2018

  Superbra bok. Lätt att ta till sig och inspirerande recept och vackra bilder.
  Ett nytt sätt att närma sig bönorna!
  Rekommenderas varmt

 10. Inspirerad!
  Jessica Eibladh, 18 januari 2018

  Jag har svårt att hitta kokböcker jag blir inspirerad utav. Denna bok får full pott eftersom den tilltalar mig på så många plan. Intressanta recept, vackra bilder och med ett budskap som står mig varmt om hjärtat, hälsa och omtanke. Det intressanta är att jag har fått inspiration till små förändringar i min vardagsmat som höjer smakupplevelsen. Tack!

 11. KlokBok
  Peter Norberg, 18 januari 2018

  Bra inspirerande bok för ett mer eftertänksamt liv i matvärlden med en balanserad syn på alla "Superdieter" som finns.
  Kunskapen i boken är värd att prövas i ditt egna liv

  Osså är det inspirerande recept också

 12. Så bra!
  Frida, 15 januari 2018

  Läser boken just nu. Bättre mot sötsug har jag aldrig upplevt och då har jag provat mycket, mycket kan jag lova! Tycker redan jag känner att hela jag mår bättre och sedan jag la till surkål och bönor för 5 dagar sedan (och skippade socker i olika former) visar vågen på minus 4,7 kg!

 13. Låt bönor förändra ditt liv - Kokboken

  Efter jag läst boken, Låt bönor förändra ditt liv bestämde jag mig att börja äta bönor. Kokboken är helt fantastisk med sån variation och goda maträtter.

 14. Må-bra-bok
  Lena Nilsson, 7 januari 2018

  Intressant bok med matnyttig information om vad bönor kan bidra till att man mår bättre. Vackra bilder som man blir glad av och sugen på att prova de härliga recepten !

 15. Fantastisk
  Monica , 5 januari 2018

  Fantastiska recept och lika fantastiska bilder! Årets hälsokokbok skulle jag säga och året har ändå bara börjat! Så köp den för en hälsosammare livsstil!

 16. Inspirerande
  Maria, 3 januari 2018

  Inspirerande, vacker och informativ. Efter första genombläddringen fick jag kväva impulsen att genast ta ut en semestervecka och provlaga allt.

Visa alla 16 recensioner

Bloggat om Låt bönor förändra ditt liv - Kokboken