Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2018-04-24
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
215 x 145 x 15 mm
Vikt
383 g
SAB
Qaace
ISBN
9789188429575
Shop 'til you drop : en bok för dig som shoppar för mycket (inbunden)

Shop 'til you drop : en bok för dig som shoppar för mycket

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-04-24
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ny bok av Patrik Wincent från Lyxfällan!

Handlar du för att få en kick eller för att fly från dina känslor?

Köper du ofta saker som du inte behöver eller har råd med?

Brukar ditt köpbeteende påverka din omgivning och dina relationer negativt?

Har du försökt att sluta men inte kunnat?

Shoppingberoende går att jämföra med andra typer av beroenden och kan få ödesdigra konsekvenser. Tack vare program som Lyxfällan har många fler blivit medvetna om detta nya fenomen som är en bieffekt av vårt konsumtionssamhälle.

Utbytet av tjänster och varor är ett av samhällets fundament, men håller du inte ibland tillbaka impulsen att öppna plånboken kan du riskera att bli beroende. Många människor låter shoppingen bli som en väldigt kostsam och destruktiv behandling mot mer djupgående psykiska problem. I USA har det gjorts mycket forskning på ämnet och där har man länge uppmärksammat shoppingberoende som ett samhällsproblem som drabbar ca 17 miljoner amerikaner.

Den svenska konsumtionen har tredubblats sedan 1950-talet. Allra tydligast märks det när det kommer till våra klädinköp. Bara under de senaste 20 åren har svenskarnas klädkonsumtion ökat med 68 procent. Vi shoppar idag som aldrig förr och inbillar oss att det senaste modet, den hetaste tekniken eller den nyaste bilen är nyckeln till framgång och lycka. Och lätt är det: bara ett knapptryck bort finns all världens drömprodukter och snabblån är lätta att få (med skyhög ränta ).

Att shoppa kan ge en kick och dämpa ångest. Känslan av upprymdhet efter att ha shoppat är inte olikt en spelmissbrukares upplevelse. Personen upplever en känsla av eufori och tillfredsställelse. Ju mer man handlar, desto större kick . Tyvärr krävs det så småningom allt mer kickar för att behålla spänningen och tillfredsställelsen. Dyrare varor, mer frekvent shoppande.

Baserat på den senaste forskningen och studier, samt på lång erfarenhet med att ha jobbat kliniskt med shoppingmissbrukare ger Patrik Wincent praktiska strategier och verktyg för att hjälpa tvångsmässiga shoppingmissbrukare att få tillbaka sin kontroll och därmed kunna få ett mer balanserat, meningsfullt och tillfredställande liv. Patrik Wincent, auktoriserad terapeut, coach, författare och föreläsare med många års erfarenhet kring arbeten med missbruks- och beroendeproblematik. Patrik är en populär föreläsare inom ämnen som rör sig kring beteenderelaterade beroendeproblematik som spelmisssbruk, dataspel mobilmissbruk, internet och sociala medier. Patrik Wincent är författare till de populära böckerna När vi släpper kontrollen, Den digitala drogen samt Den digitala barnvakten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Shop 'til you drop : en bok för dig som shoppar för mycket
  2. +
  3. Den digitala drogen : konsten att hantera din teknik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den digitala drogen : konsten att hantera din t... av Patrik Wincent (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Shop 'til you drop : en bok för dig som shoppar för mycket. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Många bra tips till den som shoppar för mkt
    Villivonkansbooks, 3 juli 2018

    Att shoppa kan ge en kick och dämpa ångest. Känslan av upprymdhet efter att ha shoppat är inte olikt en spelmissbrukares upplevelse. Ju mer man handlar desto större "kick". 🐴
    I Shop 'til You Drop delar författaren med sig av mängder av fakta om shoppingmissbruk, men även tips och praktiska verktyg för att bli fri från sitt beroende. Det är presenterat på ett enkelt sätt vilket gör den lätt läsa. Övningarna passar många och känns inte oöverstigliga. En bok som är perfekt att ge til... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Patrik Wincent