Korpsystrar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Hanna Axelsdotter (del 1)
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2018-04-05
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
218 g
SAB
Hc
ISBN
9789188429643
Korpsystrar (pocket)

Korpsystrar

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2018-04-05
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"Som hon skriver, Bettina Bieberstein Lee! En bok som är omöjlig att släppa taget om."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"En mörk och spännande bok som kittlar läslustan rejält."
Damernas Värld

"Imponerande i sin språkliga väv, helgjuten utan glipor."
Tara

"En riktig bladvändare i gränslandet mellan relations- och spänningslitteraturen."
Charlotta Dahlgren, frilansskribent

En psykologisk thriller om skuld, skam och makt

Journalisten Hanna Axelsdotter brinner för kvinnofrågor och kan inte glömma fallet Nora, den unga kvinnan som snart ska friges från ett mångårigt fängelsestraff. Hon minns hennes känslokalla framtoning vid rättegången som Hanna rapporterade om, det vackra ansiktet utan spår av ånger. I ett försök att förstå de bakomliggande mekanismer som leder till en våldsam handling bestämmer sig Hanna för att intervjua Nora i fängelset. Inför kameran rullas Noras och hennes syster Linns livsberättelse upp. En berättelse om vad skuld och beroende gör med människor och som mynnar ut i ett triangeldrama där maktbalansen rubbas.

Nora och Linn växer upp i en dysfunktionell familj. Deras utforskande av sin sexualitet slutar i katastrof och systrarna skiljs åt mot sin vilja. De återses först som unga vuxna för att begrava mamman.

Systrarna börjar trevande närma sig varandra igen. Men kan de verkligen glömma det som hände när de var små? Nora bär på skuldkänslor, men känner sig oförmögen att prata om dem. Även Linn, som visar upp en fasad av ett lyckat liv med fin våning, rik man och nyfött barn, har svårt att öppna sig.

När Linns tonåriga styvdotter My plötsligt försvinner dras systrarna in i varandras liv på allvar. Ett samtal från en ung tjej förändrar allt och Nora inser att inte bara My är i fara utan även Linn. Kan Nora gottgöra henne en gång för alla?

Korpsystrar är den första, fristående delen med journalisten Hanna Axelsdotter.
OM FÖRFATTAREN: Bettina Bieberstein Lee hämtar inspiration och drivkraft från iakttagelser och erfarenheter ur det verkliga livet. Hon har tidigare gett ut två livsstilsböcker, jobbat som skribent, krönikör, art director och egenföretagare. I dag är hon redaktionschef på ett månadsmagasin. Bettina är född i Berlin och uppvuxen i Schweiz, men bor sedan mer än trettio år i Stockholm med man och tre barn. Korpsystrar är hennes thrillerdebut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Korpsystrar
 2. +
 3. Tigeröga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tigeröga av Bettina Bieberstein Lee (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Korpsystrar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd
  Villivonkansbooks, 27 augusti 2018

  Hanna Axelsson bestämmer sig för att intervjua Nora, som snart ska släppas efter ett långt fängelsestraff. Där rullas en berättelse upp om systrarna Nora och Linn, övergivna av vuxenvärlden den där sista avgörande sommaren på ön. Som vanvårdade olycksfåglar, korpsystrar har de bara varandra.
  🐴
  Korpsystrar är den första fristående delen i serien om Hanna Axelsdotter. Det är bitvis ganska mörk läsning i Korpsystrar. Syskonens uppväxt är tuff och vuxenvärlden finns inte där som s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner