Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2017-12-21
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
180 x 115 x 10 mm
Vikt
176 g
SAB
Dokb,Ohi
ISBN
9789188429681
Djävulsdansen : bli fri från medberoende (pocket)

Djävulsdansen : bli fri från medberoende

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2017-12-21
55
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Boken Djävulsdansen är ett måste för alla anhöriga till någon som har ett beroende.

Beroendesjukdomarna är oerhört utbredda i vårt land och har visat sig vara ett dolt, gigantiskt, stigmatiserande och tabubelagt folkhälsoproblem. Svenskens mörka hemlighet. Man räknar med att över 1 000 000 svenskar är drabbade och att det finns minst 4-5 anhöriga som tvingas förhålla sig till problematiken. Serien Djävulsdansen fick en oerhörd genomslagskraft när den gick i SVT1 under hösten 2014. Plötsligt var ordet medberoende på allas läppar. Hur kunde det komma sig att ett det varit så tyst om ett ämne som berörde så många? Hur har samhället kunnat se förbi ett så stort lidande hos anhöriga barn, föräldrar, syskon och vänner. Den efterföljande debatten pågår och rösterna för ett mer lyhört och öppet samtal kring den här problematiken pågår alltjämt. Missbruksvården i Sverige är undermålig. Forskningen eftersatt. Behovet av kunskap och vägledning oändlig.

Boken Djävulsdansen är hands-on, personligt engagemang, humor, hopp, lättförståelig vägledning och enkla verktyg för att ta sig ut ur medberoendet. Författarnas egna upplevelser ligger till grund för det brinnande engagemang som skapade serien och nu boken. Djävulsdansen är varje anhörigs ljus i mörkret, en kunskapsspäckad guide för alla som vill veta mer, en tröstande vän i natten och varje medberoendes Bibel. Sakta men säkert kommer läsaren att förstå sin roll i djävulsdansen och träffsäkert, kärleksfullt och peppande stegvis guidas mot en egen plattform och ett självständigt liv. Med en varm ton och utifrån egna erfarenheter ger författarna goda råd och verktyg för att läsaren ska kunna påbörja den långa vägen från medberoende.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Djävulsdansen : bli fri från medberoende
 2. +
 3. De tolv stegen för vuxna barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt De tolv stegen för vuxna barn av Tillfrisknande Vänner (inbunden).

Köp båda 2 för 204 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Djävulsdansen : bli fri från medberoende. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oumbärlig sjäkvhjälpsbok!
  Diana , 10 januari 2019

  Bra att börja med när man fördjupar sig i detta ämne o påbörjat sin behandling vidare. Välskriven o pedagogisk o ganska lättförståelig o ger mersmak.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • På spaning med Ann

  Ann Söderlund

  Under flera år har man kunnat fnissa åt Ann Söderlunds ohämmade krönikor i Amelia . Nu finns de bästa texterna - som kretsar kring barnen, mannen, sex (och bristen på sex när alla barnen jämt ligger på tvären i dubbelsängen och man alltid är dödst...

Bloggat om Djävulsdansen : bli fri från medberoende