Prinsessan Romanoff - ett liv i Romanovdynastins skugga (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2019-08-19
Förlag
Bladh by Bladh
Originaltitel
Princess Olga - AWild and Barefoot Romanoff
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
216 x 143 x 26 mm
Vikt
545 g
ISBN
9789188429865
Prinsessan Romanoff - ett liv i Romanovdynastins skugga (inbunden)

Prinsessan Romanoff - ett liv i Romanovdynastins skugga

Inbunden Svenska, 2019-08-19
179
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad hände sedan? Vart tog de vägen, alla de ur familjen Romanov som överlevde revolutionen i Ryssland? De flesta var satta i husarrest och de fruktade för sina liv. Skulle de gå samma öde till mötes som tsar Nikolaj II och hans familj? Eller skulle de räddas?

2019 är det hundra år sedan stora delar av Romanovfamiljen lyckades fly kaoset i Ryssland. Tsar Nikolajs syskon med familjer och hans mor, änkekejsarinnan Maria Feodorovna, steg ombord på fartyget HMS Marlborough sänt av den engelska kungen, för att aldrig mer kunna återvända till Ryssland.

Prinsessan Olgas biografi är den första på många år, skriven av en nu levande Romanov. Det är en varm och mänsklig historia, berättad med humor av en jordnära kvinna, dotter till tsar Nikolaj Romanovs systerson. Född i exil, med ett liv ljusår från Vinterpalatsets salar och Romanovdynastins enorma rikedom. Nikolaj II och hans familj mördades av bolsjevikerna 1918, men stora delar av familjemedlemmarna av Romanovdynastin lyckades fly.

Prinsessan Olgas farmor,storhertiginnan Xenia av Ryssland som var syster till Nikolaj, hennes gammelfarmor, änkekejsarinnan Maria Feodorovna, andra syskon och deras barn flydde revolutionens kaos under 1918 och 1919. En del av de berömda Romanovjuvelerna lyckades de smuggla ut, de såldes omgående till olika kungliga hov i Europa, men deras livssituation skulle komma att ändras för alltid. Prinsessan Olgas pappa, Prins Andrej, trodde revolutionen skulle "gå över". Han återvände aldrig mer till Ryssland.

Läsaren får också en glimt av prinsessans barndom, en slags bubbla av ett hov som inte längre existerade. Hon var omhändertagen av ett flertal nannies och hemskolades, hennes mamma kom ihåg den hemska tiden hon själv hade haft under skollivet och ville inte att hennes dotter, prinsessan, skulle uppleva samma sak. Hennes mamma försökte senare med alla medel att få prinsessan Olga bortgift med Prins Charles! Det var verkligen en ovanlig uppfostran med en snobbig och strikt mor med skotsk och skandinavisk bakgrund, och en mer avslappnad och övergiven Romanovfader vars yrke utgjordes som "Prins av Ryssland"på Olgas födelsebevis.

OM FÖRFATTAREN:

Prinsessan Olga bor fortfarande i sitt barndomshem, Provender House i Kent, en historisk byggnad på över 30 rum, fylltav fascinerande Romanov-memorabilia, från de tallrikar som användes av tsaren och hans familj under deras sista fångenskap i Ekaterinburg, till diamantbladskniven som användes för att skrapa nyheten om prins Andrejs födelse på en fönsterruta i Vinterpalatset. Hon är ordförandei Romanov Family Organizationoch hennes DNA (tillsammans med Prins Michael av Kent) användes för att identifiera kropparna av tsarfamiljen som idag är begravda i Peter Paulskatedralen i St. Petersburg.

Hennes bok är såld till ett stort antal länder, under releasen i Serbien ärades hon med en galamiddag i Vita palatset, i Storbritannien gick releasen av stapeln i Kensington Palace. Media har visat ett stort intresse, boken har fått uppmärksamhet i de stora brittiska tidningarna, i New York Times, Elle, Hello och inte minst i Ryssland, i TV-program över hela världen från morgonsoffor till Skavlan. Svenskt författarbesök i september 2019.

Sagt om boken: Biografin av prinsessan Olga Romanoff är en extraordinär läsning En riktigt underhållande bok som kommer att vända upp och ner på många förväntningar...

Jonathan Whiley, Mayfair Times

Färgstark, absolut. Underhållande, ingen tvekan.

The Sunday Telegraph

Hon har skrivit en skarpsinnig och rolig biografi om sitt liv och historien om sin familj, där hon också berättar mer om våra egna kungligheter.

Emma Wells, The Sunday Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Prinsessan Romanoff - ett liv i Romanovdynastins skugga
  2. +
  3. Som alla andra : min judiska familj och jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Som alla andra : min judiska familj och jag av Eva Odrischinsky (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Prinsessan Romanoff - ett liv i Romanovdy...