Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hanna Axelsdotter (del 2)
Antal sidor
475
Utgivningsdatum
2019-03-14
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
215 x 145 x 40 mm
Vikt
821 g
SAB
Hc
ISBN
9789188429988
Tigeröga (inbunden)

Tigeröga

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-14
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Av författaren till Korpsystrar, nominerad till Årets deckardebut 2018, Crimetime Specsavers Award Göteborg

En psykologisk spänningsroman om att fly mörkret inom oss

När journalisten Hanna Axelsdotter flyttar in i ett hyreshus mitt i centrala Stockholm är grannens dörr avspärrad med polistejp. Hanna, som hyser en hemlig fascination för våldsamma brott, börjar genast intressera sig för fallet. Strax visar det sig att grannen, den unga Esther, har anmälts försvunnen av sin pojkvän. Han blir dock snabbt misstänkt för att ha med hennes försvinnande att göra och anhålls.

I samma hus bor även Adrian, en ensam ung prepper som ägnar sig åt onlinespel och att förbereda sig på jordens undergång. Han är fast övertygad om att Esther är i stor fara och att de är ämnade för varandra.

En kväll stöter Hanna ihop med en liten flicka, Zoe, som hon hittar gråtandes i farstun. Zoe visar sin ring med en vacker sten av tigeröga som hon tror är magisk. Men inte ens ringen kan trolla tillbaka hennes vän Esther, den enda vuxna människan hon litar på.

Hanna blir alltmer förbryllad över att ingen verkar känna till något om Esthers liv, utom Zoe. Men både Hannas parhäst, filmfotografen Ramon, och polisen antyder att Esther kan ha försvunnit frivilligt och lägger allt mindre resurser på fallet.

Hannas instinkt säger henne att något skaver och efter ett besök hos Esthers dementa mormor får hon en viktig ledtråd. När ytterligare en granne låter förstå att Esther kanske inte är den som man tror sig vara, bestämmer sig Hanna för att lita på sin magkänsla och ge sig ut i jakten på att följa Esthers spår.

Har alla förbisett att det kan finnas ett samband mellan Esthers dubbelliv och hennes försvinnande?

Tigeröga är den andra, fristående delen med journalisten Hanna Axelsdotter.

 

Om första boken, KORPSYSTRAR:

"Som hon skriver, Bettina Bieberstein Lee! En bok som är omöjlig att släppa taget om."

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

 

"En mörk och spännande bok som kittlar läslustan rejält."

Damernas Värld

 

OM FÖRFATTAREN:

Bettina Bieberstein Lee brinner för att ge de utsatta i samhället en röst. Hon debuterade 2017 med den hyllade spänningsromanen Korpsystrar som blev nominerad till Årets deckardebut. Hon varvar skrivandet med att vara chefredaktör för ett livsstilsmagasin. Bettina är född i Berlin och uppvuxen i Schweiz, men bor sedan mer än trettio år i Stockholm med man och tre barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tigeröga
 2. +
 3. Korpsystrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korpsystrar av Bettina Bieberstein Lee (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Tigeröga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. krypande psykologisk historia
  @bettan_bokprataren (Örebro), 1 juli 2019

  Det är en psykologisk berättelse som får mig att känna visst obehag ibland och det är absolut inte självklart hur det ska sluta förrns precis i slutet. Alltså exakt som en bra story ska vara.
  Dock hade jag svårt att komma in i historien och det tog ett tag innan den grep tag om mig, men när den väl gjorde det så sträcklästa jag. Kapitlen är korta och rappa, och språket är målande och inspirerande och har det där som gör att den kryper in under skinnet på mig. Lysande!

 2. Omtumlad och tagen
  Dhana Deshnoor, 24 april 2019

  Jag är alldeles omtumlad och omskakad efter att ha läst Bettina Bieberstein Lees Tigeröga (Bladh by Bladh, 2019)! Romanen grep tag i mig och höll mig fast och den kommer att leva kvar i mig länge, länge. Bieberstein Lee är en mästare på intrigbyggande, karaktärsbeskrivningar och att hålla upp tempot i en berättelse. Hon tar upp samhällsviktiga frågor som prostituion, liksom att hon beskriver ur två perspektiv (en ung pojke och flicka) hur det kan vara att leva med Asperger och terrordådet på ... Läs hela recensionen

 3. Fängslande
  Nilla, 24 april 2019

  kunde inte släppa boken när jag väl börjat. Boken fängslade mig från första sidan. Det sätt som författaren tar oss fram och tillbaka i tiden, mellan människor är mycket imponerande och man överraskas flera gånger i berättelsen. LÄS DEN!

 4. Tigeröga - så bra!
  Marie , 11 april 2019

  Otroligt spännande och välskriven. Jag sträckläste boken det går inte att lägga den i från sig. Längtar efter nästa bok av Bettina Bieberstein Lee.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Bettina Bieberstein Lee

 • Korpsystrar

  Bettina Bieberstein Lee

  OM KORPSYSTRAR: Som hon skriver, Bettina Bieberstein Lee! En bok som är omöjlig att släppa taget om Lotta Olsson, Dagens Nyheter En mörk och spännande bok som kittlar läslustan rejält. Damernas Värld Imponerande i sin språkliga väv, helgjuten utan...

Bloggat om Tigeröga

Bokvideo