Digitant : din guide till den digitala världen (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2019-01-07
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
444 g
SAB
Bv
ISBN
9789188429995
Digitant : din guide till den digitala världen (häftad)

Digitant : din guide till den digitala världen

(25 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2019-01-07
187
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Välkommen in i värmen!

98 % av Sveriges befolkning har i dag tillgång till internet. Samtidigt lever drygt en miljon personer i ett digitalt utanförskap. Det är ett handikapp i dagens uppkopplade samhälle och ger en känsla av osäkerhet, ensamhet och otillräcklighet.

Praktiska saker i livet blir onödigt svåra. Kanske är du redan uppkopplad, men känner dig osäker på hur du ska använda din dator, platta eller telefon på bästa sätt?

Med hjälp av den här enkla handboken bjuder vi in dig till den stora gemenskapen på nätet. Enkla råd och steg-för-steg-instruktioner gör att du kan våga dig ut i den digitala världen och upptäcka nya som gamla vänner i sociala medier, våga handla på nätet, göra bankärenden, sköta dina vårdkontakter och våga testa nya saker. Digitant är helt enkelt din guide till den digitala världen.

I tio kapitel visar vi dig steg för steg hur du blir uppkopplad på ett lätt och säkert sätt. Vi följer med dig hela vägen, från det att du skaffar och väljer en enhet att surfa på till hur du använder den. Dator, platta eller telefon vi hjälper dig att välja rätt utifrån dina behov. Vi lär dig om säkerhet, källkritik och hur du undviker att bli lurad. Du får hjälp att knyta kontakter på sociala medier och upptäcka hur roligt det är att nätverka, hitta grupper som passar dina intressen och få ny kontakt med barn, barnbarn, gamla och nya vänner. Varje kapitel innehåller också övningar så att du kan träna och känna dig säker på vad och hur du ska göra.

 

Om författaren:

Malin Perlheden är journalist med tio års erfarenhet att jobba digitalt mot en kvinnlig målgrupp och jobbar i dag som digital kommersiell redaktör på Aller media med varumärken som Allers, Allas, Hemmets veckotidning, Året Runt, Femina, MåBra och Svensk Damtidning med insikt i äldre kvinnors vanor och beteenden på nätet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Digitant : din guide till den digitala världen
 2. +
 3. Digitant : nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Digitant : nya steg till ett enklare och roliga... av Malin Perlheden (häftad).

Köp båda 2 för 363 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Digitant : din guide till den digitala världen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken för någon som aldrig varit ute på nätet.
  47195 Sandén, 22 januari 2020

  Jag trodde jag var en nybörjare och hade väntat mig få mer användning av denna bok. För en helt oerfaren är den så klart bra men språkmässigt riktad till yngre läsare. För en som aldrig någonsin varit ute på nätet är den helt ok.

 2. Mycket elementär.
  Lars Göran Persson, 12 mars 2019

  En bra bok för oss som behöver veta mer om telefoner,plattor och internet.
  Mycket bra vägledning för att börja med Bank Id och andra hjälpprogram.

 3. Mycket lovvärt initiativ
  Sister (Lund), 28 januari 2019

  Trots att boken visade sig vara lite väl "basic" för min kunskapsnivå, hittade jag nyttig information om saker jag inte visste mycket om.
  Boken fyller ett behov, ingen tvekan om det. Tanken att få både tanter och gubbar med på digitaltåget är mycket god.

Visa alla 3 recensioner