Der nationalpark Tiveden : von der urzeit bis zur trollzeit (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Tyska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2017-04-28
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Originaltitel
Tivedens nationalpark : från urtid till trolltid
Medarbetare
Wilde, Peter (foto)
Dimensioner
270 x 240 x 18 mm
Vikt
1010 g
SAB
Uhe
ISBN
9789188435071

Der nationalpark Tiveden : von der urzeit bis zur trollzeit

Inbunden,  Tyska, 2017-04-28
278
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tysk utgåva.
Tivedens nationalpark, ett av Sveriges sydligaste urskogsområden, ligger mitt emellan Göteborg och Stockholm.
Det här är boken för den som vill lära känna och utforska Tivedens nationalpark, men också för den som vill veta mer om hur en gammelskog fungerar, om vilka djur, växter och väsen som bebor den, och om vilka människor som en gång befolkade de fattigaste utmarkerna.

En gång var Tiveden tillflyktsort för fredlösa som flydde från rättvisan, och blev känt som stigmännens och hedningarnas utmarker. Idag flyr folk hit för att undkomma det moderna samhällets tempo.

Tivedens nationalpark är kärnan av medeltidens sägenomspunna tolvmilaskog. Här blev lite av urtiden kvar, i svindlande jättekast och skrovliga gammeltallar. Ingen lyckades riktigt tämja detta gråbergsrike som hela tiden vindlar uppåt och neråt, och aldrig bara är platt.

Historien om Tiveden handlar om rövare och skogsfinsk trolldom, men också om vad en gammelskog är och varför Tiveden är viktigt för den svenska lodjursstammen. Om hur nattskärran kan surra utan andningspauser i juninatten och om en av världens äldsta organismer på stenblocken. Om att fira sommarsolståndet med skvattramrökelse och om att paddla över en svart skogstjärn. Medan storlommen ropar.

Anna Froster är journalist, författare och biolog, med skog och artbevarande som utgångspunkter i skrivandet. Hon har även jobbat som skogsinventerare och har blicken för vad som döljer sig under mossa och bark. Anna har tidigare gett ut bland annat Hamra nationalpark urskog i myrland. (Votum)

Fredrik Wilde, från Karlstad, är debutant i boksammanhang. Har jobbat som skogsbiolog åt myndigheter och skogsföretag i 22 år. Fotograferandet har funnits med sedan barnsben på hobbynivå men det är först på senare år som detta skett semiprofessionellt. Fredrik trivs bäst i gammelskogen där skogen fått sköta sig själv en längre tid och drivkraften i fotograferandet kommer ur utmaningen att fånga detta på bild.

Boken utkommer även på svenska och engelska.
ISBN Svenska: 9789188435057
ISBN Engelska: 9789188435064
ISBN Tyska: 9789188435071
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Der nationalpark Tiveden : von der urzeit bis zur trollzeit
  2. +
  3. Hafenguide : Flensburg - Danzig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hafenguide : Flensburg - Danzig av Emma Glaumann, Joakim Hermansson (häftad).

Köp båda 2 för 977 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna