Skoklosters slott under 350 år (inbunden) Skoklosters slott under 350 år
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2017-06-22
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Knutsson, Johan (förf.) / Kylsberg, Bengt (förf.) / Losman, Arne (förf.) / Olovsson, Inger (förf.) / Perers, Maria (förf.) / Tamm, Lisen (förf.) / Westin Berg, Elisabeth (förf.) / Bergström, Carin (red.) / Turander, Ralf (red.) / Norberg, Dick (form) / Turander, Ralf (foto)
Dimensioner
415 x 255 x 37 mm
Vikt
2149 g
SAB
Ic-cz Skoklosters slott
ISBN
9789188435187
Skoklosters slott under 350 år (inbunden)

Skoklosters slott under 350 år

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-06-22
149 301 Du sparar 152 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mäktigt reser sig Skoklosters slott över det uppländska landskapet.
Ingen som är i dess närhet kan undgå den demonstration av makt och rikedom som fältherren greve Carl Gustaf Wrangel här iscensatte under det århundrade Sverige blev stormakt.

Skoklosters slott började uppföras på 1650-talet och var det största privata byggnadsföretaget i Sverige vid denna tid. Det inreddes med kostbara möbler, prakt föremål, textilier och gyllenläderstapeter, och hit lät Wrangel föra sina stora samlingar av konst, böcker, vapen, verktyg och exotiska föremål.
Sedan 1700-talet har besökare kommit till Skokloster för att förundras över den märkliga slottsbyggnaden och dess rika samlingar - en spegel av 1600-talets Europa.

Men Skoklosters slott är inte enbart ett monument över stormaktstiden utan vittnar även om senare ägares samlariver under 1700- och 1800-talen. Slottet är idag ett statligt museum och ett omtyckt turistmål som lockar besökare från hela världen.

Här presenteras Skoklosters historia och samlingar i innehållsrika texter av museets intendenter och konservatorer samt ett antal utomstående experter. I Ralf Turanders fotografier av slottets miljöer förmedlas ett unikt porträtt av Skokloster som visar på de många skönhetsupplevelser som slottsbyggnaden har att erbjuda sina besökare.
...
Boken om Skoklosters slott gavs ut första gången 2004 och naturligtvis har en del saker förändrats i omgivningen kring Skokloster, men historien är densamma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skoklosters slott under 350 år
  2. +
  3. Tusen år i Uppåkra : en järnåldersmetropol uppgång och fall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tusen år i Uppåkra : en järnåldersmetropol uppg... av Dick Harrison (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skoklosters slott under 350 år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vacker bok
    Helena Gävert, 27 april 2018

    En bok som med bilder och ord berättar en fantastiskt levnadsöde för både Skokloster och dess innevånare.Det finns många intressanta platser och berättelser i vårt avlånga land

Visa alla 1 recensioner