Tidtaget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2017-12-12
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Ragnarsson, Peter (form)
Dimensioner
270 x 255 x 20 mm
Vikt
986 g
SAB
Icdb
ISBN
9789188435361
Tidtaget (inbunden)

Tidtaget

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2017-12-12
109
Finns i lager! Kommer snart. Förboka gärna.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En industrihistoria
Följ med på en resa genom svensk industrihistoria. Till platser som tagits av tiden. För inte så länge sedan var dessa byggnader och anläggningar vardag för många. Den här boken öppnar dörrar och ger tillträde till unika platser. För första gången för en del, medan andra får återse byggnader de lämnat för länge sedan.

Industrierna har haft en mångbottnad roll, där mycket av vårt välstånd har byggts. Därför är de viktiga i historieskrivningen. Samtidigt kan industrimiljöer också ses med andra ögon. Bilderna i boken visar på miljöer som är allt annat än vanliga.

Tidtaget bygger på Bengt Spades gedigna fotoarkiv, som spänner över flera decennier och som framförallt skildrar svensk industrihistoria. Idén kring den här boken växte fram ur mötet mellan Bengt Spade, Lena Knutson Udd och Helene Stalin Åkesson. Lena och Helene hade på varsitt håll funderat i associativa banor kring äldre industrier och deras möten med omgivningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tidtaget
  2. +
  3. Skogshuggarna i Fjärran västerns skogar : en unik svensk utvandringshistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogshuggarna i Fjärran västerns skogar : en un... av Lars Nordström (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tidtaget