Slottstid : Klockor på de svenska Kungliga slotten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2019-04-29
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Björnström, Anna (form) / K Svensson, Martina (foto)
Dimensioner
283 x 225 x 20 mm
Vikt
970 g
SAB
Pelk:kc,Icdaa-c
ISBN
9789188435767

Slottstid : Klockor på de svenska Kungliga slotten

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2019-04-29
173
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Klockorna på de svenska kungliga slotten tickar på och kan berätta fantastiska historier. Om tiden, Chronos, om förgyllda timglas, om strålande stjärnbilder och om livets förgänglighet klockorna är som spännande bilderböcker. Tittar vi närmare på dem där de står, ofta omgivna av kandelabrar eller urnor och med en bakgrund av en förgylld spegel, kan vi upptäcka en hel värld.

I Slottstid beskrivs de olika uren och deras bakgrund i text och bild. Varför de står just där, när de är tillverkade och av vem. Vi får möta hovurmakare Fredman från Bellmans tid och urmakarna i den kända familjen Linderoth.

Alla utsökta fodral som omger klockorna har också många historier att berätta om olika tidsepokers konststilar, om inredning i de kungliga slotten, om influenser från andra länder, om klockor som statusobjekt och mycket mer.

Tulla Grünberger är konsthistoriker och fil dr vid Stockholms universitet. Hennes specialitet är svenskt måleri och hon föreläser ofta om konstens historia. Hennes bok Akvarellmåleri historia och teknik kom 2002 och senare böcker med anknytning till konst och historia är Hovslagargatan 4 ett hus på Blasieholmen (2014) och Trefaldighetskyrkan på Majorsgatan (2016). Intresset för kulturhistoria och mat resulterade i boken Matbröd (2003).

Martina K Svensson, är fotograf sedan 27 år och har medverkat i artiklar i magasin och tidskrifter såsom Gods och Gårdar, Sköna Hem, Hus och Hem och Tidningen Vi. Hon är även fotograf till böckerna Vilda Behag (2002), Yoga att komma till ro (2003) och Leva med Feng Shui (2007).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Slottstid : Klockor på de svenska Kungliga slotten
  2. +
  3. Fredmans tid : frihetstiden : guldåldern för Stockholms urmakare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fredmans tid : frihetstiden : guldåldern för St... av Bo J Ronnerstam (inbunden).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna