Vänern : upplevelser vid vatten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2019-05-23
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Svensson, Mikael (foto)
Dimensioner
277 x 247 x 23 mm
Vikt
1435 g
SAB
Ncz Vänern (yb)
ISBN
9789188435835
Vänern : upplevelser vid vatten (inbunden)

Vänern : upplevelser vid vatten

Inbunden Svenska, 2019-05-23
279
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vänern skapad av istid och upplevd i nutid. Hur är det egentligen i strandkanten av Sveriges största sjö?

I den här boken får vi möta Vänern och de många kommuner som omger vårt innanhav. Med vackra bilder och ett personligt samtal med naturen och människorna på dessa platser tar Mikael Svensson och Anna Säfsten med oss på en fascinerande resa genom städer, skogar, berg och vatten och årstider. Vi ser Karlstad från brädan i vattnet, upptäcker Gullspång från kajaken och cyklar mot toppen av Kinnekulle. Vi besöker Läckö slott, tar en promenad i Säffle och hittar de bästa badplatserna ute på öarna.

Kommunerna som omger Vänern har var och en sin särart, samtidigt som alla är formade av sin specifika närhet till den stora sjön.

Mikael Svensson är en naturälskande fotograf med medlemskap i Naturfotograferna/N. På konstant jakt efter perfekt ljus och aldrig lättande dimma utforskar han nu Vänern och områdena runt denna unika sjö, på samma sätt som han visat oss Luleälven, Dalälven, Nordens längsta vattendrag och Mölndalsån. Förra året utkom han med den populära boken Delsjön där stad och vildmark möts, även den på Votum.

Anna Säfsten är naturvetare med intresse för rörelse, samtal och känslan som väcks i oss när vi kommer till en plats. Livet levs på cykel och i kontor, oftast med en kaffekopp nära till hands. Anna är uppvuxen vid Umeälven men bor idag vid Mölndalsån. Text och bild har alltid följts åt genom livet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vänern : upplevelser vid vatten
  2. +
  3. Delsjön : där stad och vildmark möts

De som köpt den här boken har ofta också köpt Delsjön : där stad och vildmark möts av Anders Ejdervik, Mikael Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vänern : upplevelser vid vatten