Falskt eller äkta? : detektivarbete på konstmuseet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-02-22
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Rosell, Johan (red.) / Sundström, Patrik (form)
Dimensioner
237 x 185 x 22 mm
Vikt
724 g
SAB
Ib
ISBN
9789188439086
Falskt eller äkta? : detektivarbete på konstmuseet (inbunden)

Falskt eller äkta? : detektivarbete på konstmuseet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-02-22
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Är den nyupptäckta målningen en Caravaggio? Och museets berömda Rembrandt? Är det bara en kopia eller till och med en förfalskning. Frågor som dessa får stor uppmärksamhet i medierna, i synnerhet när det rör sig om gamla mästare. Som museiman, konsthandlare och konstsamlare måste man ständigt förhålla sig till ett konstverks status. Det handlar om prestige och ofta är stora ekonomiska belopp inblandade. Hur gör man då när man ska avgöra dessa ofta mycket svåra frågor om ett konstverks äkthet?

Görel Cavalli-Björkman, en av Sveriges främsta specialister på äldre måleri, reder i denna bok ut olika förhållningssätt till vad som är falskt eller äkta i konsten, vilka metoder man kan använda och hur man sett på frågan under olika epoker.Är den nyupptäckta målningen en Caravaggio? Och museets berömda Rembrandt? Är det bara en kopia eller till och med en förfalskning. Frågor som dessa får stor uppmärksamhet i medierna, i synnerhet när det rör sig om gamla mästare. Som museiman, konsthandlare och konstsamlare måste man ständigt förhålla sig till ett konstverks status. Det handlar om prestige och ofta är stora ekonomiska belopp inblandade. Hur gör man då när man ska avgöra dessa ofta mycket svåra frågor om ett konstverks äkthet? Görel Cavalli-Björkman, en av Sveriges främsta specialister på äldre måleri, reder i denna bok ut olika förhållningssätt till vad som är falskt eller äkta i konsten, vilka metoder man kan använda och hur man sett på frågan under olika epoker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Falskt eller äkta? : detektivarbete på konstmuseet
  2. +
  3. Vid avantgardets korsvägar : om Ivan Aksionov och ryska modernismen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vid avantgardets korsvägar : om Ivan Aksionov o... av Lars Kleberg (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Falskt eller äkta? : detektivarbete på konstmuseet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Boktiteln
    Lennart Waldenlind, 6 april 2017

    Boken handlar inte så mycket om falskt - äkta utan är mera självbiografisk, litet av skvallerkaraktär. Falskt - äkta avhandlas mera i förbigående.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Falskt eller äkta? : detektivarbete på ko...