Stockholms slott : skönhet och styrka (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2017-10-08
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Dimensioner
237 x 191 x 21 mm
Vikt
840 g
SAB
Ic-cz Stockholm: Stockholms slott
ISBN
9789188439154
Stockholms slott : skönhet och styrka (inbunden)

Stockholms slott : skönhet och styrka

Inbunden Svenska, 2017-10-08
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Alla har en relation till Stockholms slott, stadens invånare likväl turister från när och fjärran, men slottet är för många lite av en oupptäckt doldis. Det är ett storslaget och märkligt slott som Nikodemus Tessin d.y skapat men för många är dess blocklika form svår att greppa och begripa.

Författaren Rikard Larsson hjälper oss på traven och svarar på frågor: Varför ser Stockholms Slott ut som det gör, varför byggdes det och varför just där?

För att det verkligen ska bli verkligt lät Rickard Larsson ta isär alltihopa, undersökte alla detaljerna, vände och vred på dem och sedan satte ihop det igen. I boken Stockholms slott: skönhet och styrka låter författaren arkitekturen själv berätta när du går runt slottet och betraktar detaljer, ser det på avstånd och upplever anpassningen till stad och vatten.

 - För den oinvigde kräver Slottet som sagt en kunnig uttolkare och medryckande ciceron. Och nu finns denne ciceron i gestalt av stenkonservatorn och författaren Rikard Larsson.
Andreas Heymowski
Slottsarkitekt för Stockholms slott

Det här är en vacker, välillustrerad bok som på ett lättfattligt sätt presenterar ett komplicerat och innehållsrikt historiskt skeende. Boken skiljer sig från allt som skrivits förut genom sin tyngdpunkt på att levandegöra och öppna ögonen för Slottets innehållsrika yttre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stockholms slott : skönhet och styrka
  2. +
  3. Gustav III:s divan på Stockholms slott : Louis Masreliez första interiör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gustav III:s divan på Stockholms slott : Louis ... av Ursula Sjöberg (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rikard Larsson