Historiska hästar : hur hästen har påverkat människans värld (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Historiska djur
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2019-12-09
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Dimensioner
225 x 160 x 15 mm
Vikt
390 g
SAB
Qdfd:k
ISBN
9789188439215
Historiska hästar : hur hästen har påverkat människans värld (inbunden)

Historiska hästar : hur hästen har påverkat människans värld

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-12-09
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Trevlig bok som hyllar hästen!

Tidigare har det släppts böcker om både historiska katter och hundar. Nu finns det även en bok om historiska hästar. Alla böcker har samma fina guldiga utseende och de är riktigt snygga att ha ståendes i bokhyllan.

Boken är en ren hyllning till olika hästar som förändrat världen. Det är Kloke Hans som kunde räkna, Reckless som var en hjälte i Koreakriget, Darley Arabian som är stamfader till nästan alla fullblod, All in som hoppade hem både OS-silver och EM-guld och Black Beauty som trots att han är en fiktiv häst förändrade livet för många hästar i slutet av 1800-talet. Samt ytterligare ett antal kända hästar.

Ett kapitel ägnas åt varje häst i boken, där information om hästen presenteras ihop med trevliga bilder. Det är ingen bok för den som vill nörda in ordentligt på hästarna i historien utan den känns som en mer allmän bok som kan passa den historieintresserade publiken. Jag kände till alla hästar sen tidigare, då vi läste mycket om hästens historia när jag utbildade mig till hästskötare på gymnasiet. Men det är alltid trevligt med en uppfräschning i ämnet! Författaren skriver trevligt och tilltalande och hela boken är väldigt lättläst, vilket gör att det går snabbt att läsa den. Denna fina lilla bok om hästar passar utmärkt att ge bort som present eller köpa själv och njuta av!

Recension av Villivonkansbooks

5 februari 2020
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Historiska hästar : hur hästen har påverkat människans värld
 2. +
 3. Historiska katter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historiska katter av Erik Fichtelius (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Historiska hästar : hur hästen har påverkat människans värld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Trevlig bok som hyllar hästen!
  Villivonkansbooks, 5 februari 2020

  Tidigare har det släppts böcker om både historiska katter och hundar. Nu finns det även en bok om historiska hästar. Alla böcker har samma fina guldiga utseende och de är riktigt snygga att ha ståendes i bokhyllan. Boken är en ren hyllning till olika hästar som förändrat världen. Det är Kloke Hans som kunde räkna, Reckless som var en hjälte i Koreakriget, Darley Arabian som är stamfader till nästan alla fullblod, All in som hoppade hem både OS-silver och EM-guld och Black Beauty som trots att... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Frelin

 • Historiska hästar

  Anders Frelin

  Trevlig bok som hyllar hästen! Tidigare har det släppts böcker om både historiska katter och hundar. Nu finns det även en bok om historiska hästar. Alla böcker har samma fina guldiga utseende och de är riktigt snygga att ha ståendes i bokhyllan. B...