Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2020-12-02
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Starby, Catharina (red.) / Åkesson, Bengt (red.) / Lyth, Annika (form) / Hammar, Jenny (foto)
Dimensioner
240 x 163 x 24 mm
Vikt
680 g
SAB
Ohafe,Oabkbc
ISBN
9789188439680
Välj din ålder : en bok för alla jämna och ojämna födelsedagar (inbunden)

Välj din ålder : en bok för alla jämna och ojämna födelsedagar

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2020-12-02
239
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nominerad i kategorin Mångfald & Inkludering på Magnet Employer Branding Awards 2023!

Upptäck fördelarna med din ålder och se potentialen i din utveckling

Det här är inte en bok för äldre utan för alla som blir äldre. Alla mår bäst när människor i olika åldrar möts, inspireras och lär av varandra. Möt stjärnor och vardagshjältar som ger ålderismen en match och inspireras av Johns tips, tankar och insikter. Läs om beteende- och normförändringar inom politik, arbetsliv, kultur och livsstil.

Boken är full av tips och levande exempel, intervjuer och vetenskaplig fakta som hjälper dig välja din nuvarande ålder, vilken den än är. Om det går? Om det går!

Förord av Diane Von Furstenberg

John Mellkvist är PR-konsulten och framtidsspanaren som blivit en tankeledare i arbetet med att minska ålderismen. Han har utsetts till Årets Superkommunikatör och handplockats av regeringen till Delegationen för senior arbetskraft. 2023 mottog John Årets Empatipris och var finalist i utmärkelsen Cision PRInfluencer Award.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Välj din ålder : en bok för alla jämna och ojämna födelsedagar
 2. +
 3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Välj din ålder : en bok för alla jämna och ojämna födelsedagar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spot on! Ålder är mer än siffror
  Rpbbyna, 15 april 2021

  Har verkligen njutit av att läsa denna bok. Som många andra har redan skrivit, du har helt rätt i vad och hur du skriver...John och många fler i samhälle börjar upptäcka ålderism och håller med dig. Ser bara senaste nummer tidskrift " Senioren" flera artikel om ålderism. Fortsätter.... så nå vi så småningom framgång.

 2. Inspirerande!
  Rolf Hedman, 17 mars 2021

  John, nu har jag läst och tillika njutit av din bok. Det är inte ofta när man, jag, läser en fackbok att man inte vill att den ska ta slut. Men - så var min känsla nu. Den är så välskriven, så initierad och balanserad. Om jag skulle ge mig på att ytterligare analysera varför "inte-slut-känslan" dyker upp, så tror jag att du gör det förhållandevis enkelt inom ett inte helt enkelt ämne. Du skriver medryckande, blandar fakta, delar dina erfarenheter och bidrar med andras lärdomar. Well done!

 3. Superbra
  Pelle, 23 februari 2021

  Det här är verkligen en superbra bok för dig, om du liksom jag har drabbats av åldersnoja. Allting här i samhället får oss att tro att vi är en siffra när vi egentligen är så mycket mer. Och dessutom lär du dig ta eget ansvar och välja din ålder!

 4. Åldersnoja no more!
  Micaela, 22 februari 2021

  Tänkvärd bok om det stundtals känsliga ämnet ålder. Hur förhåller man sig till och lever i en åldersfixerad värld? Kan man välja sin ålder och se till att det bästa kanske både varit, är och kommer att komma framöver? Hur lär vi av varandra? När man läser får man minst sagt mycket spännande att fundera på men också många kloka tips och råd. Rekommenderas!

 5. Välj din ålder
  Elisabeth widemar, 8 februari 2021

  Varje ålder har sin charm och ju äldre du blir desto klokare blir du. Tänk på presidenten i USA, skulle inte vara möjligt i Sverige.

Visa alla 5 recensioner