Ortala bruk : ett järnbruk i Roslagen (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2020-05-27
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Segemark, Peter (foto)
Dimensioner
238 x 190 x 19 mm
Vikt
649 g
SAB
Ncabz Ortala,Qz Ortala bruk
ISBN
9789188439703
Ortala bruk : ett järnbruk i Roslagen (häftad)

Ortala bruk : ett järnbruk i Roslagen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-05-27
213
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Ortala bruk i norra Roslagen var länge ett av landets viktigaste järnbruk. Med människan i centrum skildras nu järnbrukets egen värld i boken om Ortala bruk, rikt illustrerad med nytaget bildmaterial, kompletterat med äldre foton.

I boken möter vi skomakaren, skolmästaren, mästersmeden och koldrängen. Alla har de levt och verkat vid bruket, ett samhälle i miniatyr, befolkat av arbetare med en eftertraktad specialkompetens från andra länder och styrt av företagsledare med internationella nätverk.

Det var en egen värld med alla samhällsfunktioner inom räckhåll: skola, fattigvård, apotek, post, skräddare, mjölkvarn, handelsbod och annat som krävdes för att samhället skulle fungera.Spåren av den verksamhet som pågick i Ortala bruk under flera hundra år fram till 1800-talets slut finns fortfarande kvar. Med hjälp av gamla kartor, brandförsäkringsdokument, lämningar i landskapet och berättelser från förr rekonstruerar författarna bilden av den spännande bruksmiljö som en gång varit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ortala bruk : ett järnbruk i Roslagen
  2. +
  3. Kläda blodig skjorta : svenskt barnafödande under 150 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kläda blodig skjorta : svenskt barnafödande und... av Maja Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ortala bruk : ett järnbruk i Roslagen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd!

    Mycket bilder, spännande historik. En byggd under förvandling med vacker miljö. Intressant med kanalens båttrafik. Vävs ihop med nutiden. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna