Den gode lögnaren (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (5.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-11-11
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Boel Unnerstad
ISBN
9789188447036

Den gode lögnaren E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2016-11-11

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»En fantastisk thriller.« The New York Times

Han är en man som har ljugit i hela sitt liv. Svindlaren Roy Courtnay, drygt åttio år gammal, bor i en engelsk förort och står inför sitt livs största kupp: Han ska förföra den rika änkan Betty, som han fått kontakt med via en dejtingsida, för att lura åt sig hennes pengar.
Men vem är Roy Courtnay? Vad har han tvingats gå igenom för att klara av att leva med alla sina lögner? Och varför tycks Betty vara så villig att bli hans nästa offer?
Steg för steg börjar historien nystas upp, i en psykologisk thriller som tar sin början i Berlin 1938 och sträcker sig över nästan ett sekel, en tid med inslag av ofattbar ondska, kraftfullt motstånd och anmärkningsvärd godhet.
Den gode lögnaren är en uppslukande historia om synd, frälsning och överlevnad och om att, till sist, göra upp räkningen med det förflutna

NICHOLAS SEARLE är en brittisk kriminalförfattare född i Cornwall och numera bosatt i Yorkshire. Innan han började skriva arbetade han med säkerhetsfrågor som statstjänsteman, först i England och sedan i Nya Zeeland. Den gode lögnaren, hans debutroman, har blivit en av årets mest hyllade kriminalromaner i USA och England, och kan jämföras med bland annat John Le Carré och Patricia Highsmith.

»Den gode lögnaren är en tät och uppslukande thriller med ett mörk, suggestivt hjärta. En Mr. Ripley för vår tid.« The Guardian

»En listig berättelse om ett mycket större, mer traumatiskt och mångfacetterat svek än man först anar.« The Independent

»Den här boken har alla nödvändiga ingredienser, och du är i säkra händer tack vare Nicholas Searles skickliga penna.« The Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den gode lögnaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra krim
    Buster, 30 oktober 2021

    Dette er en spennende thriller, med jevn stigningskurve. Det er en original historie. Fortellingen som er avhengig av at man knytter fortidens tråder godt sammen med nåtidens tråder, gjøres på en god måte. Denne boken er filmatisert. Jeg så filmen før jeg leste boken. Jeg mener filmen var like god som boken. De som har sett filmen kan godt lese boken. Filmen er litt annerledes enn boken.

    Den er en lesverdig bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nicholas Searle