Den tyska flickan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2017-06-02
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Jessica Hallén
ISBN
9789188447227
Den tyska flickan (e-bok)

Den tyska flickan E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-06-02

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»En drabbande historia om krig och terrorism. Miljöerna som skildras helt genom de undrande barnens ögon är tydliga och blixtbelysta, krossat glas på gatorna, att plötsligt kallas smutsigt kryp, föräldrarnas rädsla och sorg.« Pia Lindestrand, BTJ

Innan allt förändrades levde unga Hannah Rosenthal ett sorglöst liv. Men nu, 1939, är Berlins gator draperade med röd-vit-svarta flaggor, hennes familjs ägodelar fraktas bort, och de är inte längre välkomna på platser som tidigare känts som hemma. Hannah och hennes bästa vän, Leo Martin, sluter en pakt: vad framtiden än har i sitt sköte, så ska de möta den tillsammans.
Nytt hopp anländer när familjerna Rosenthal och Martin lyckas få visum till Kuba och avseglar med den transatlantiska lyxångaren SS St. Louis mot Havanna. Men snart börjar det gå illavarslande rykten om Kuba. Från ena dagen till nästa verkar det fartyg som varit deras räddning förvandlas till deras undergång.
Sjuttiofem år senare, i New York, får tolvåriga Anna Rosen ett egendomligt paket från en okänd släkting på Kuba. Anna och hennes mamma beslutar sig för att resa till Havanna för att ta reda på sanningen om familjens mystiska och tragiska förflutna.
Den tyska flickan är en mästerlig roman baserad på verkliga händelser. En berättelse som sträcker sig från Berlin vid tiden för andra världskrigets utbrott till Kuba på revolutionens rand, till New York efter den 11:e september, och når sin upplösning i vår tids Havanna.

ARMANDO LUCAS CORREA är en flerfaldigt prisbelönt författare och journalist. Han föddes 1959 i Guantanamo, Kuba, men är numera bosatt i New York där han är redaktör för People en español, USA:s största spanskspråkiga tidning. Den tyska flickan är hans debutroman.

»Fängslande. En lysande ingång till skräcken och glöden, strävandena och det ofta hopplösa modet hos människor som flyr. I en tid då människor på nytt befinner sig i livsfara och driver omkring på världens hav, lyckas den här magnifika romanen förmedla denna eviga orättvisa.« Thomas Keneally, författare till Schindlers List

»Kraftfull och rörande roman som kastar ljus över ett sorgsamt stycke Förintelsehistoria.« Kirkus Reviews

»Jag kunde inte lägga den ifrån mig. Vacker och hjärtskärande.«Judith Steel, överlevare från St. Louis

»En av de senaste årens mest uppslukande romaner.« Zoé Valdés, författare till The Weeping Woman
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den tyska flickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande och lättläst!
    En Bokresa, 21 februari 2021

    Vad som gör den här boken intressant är den sanna historien som ligger bakom. Fartyget S.S St Louise seglade 1939 från Hamburg till Havanna, Kuba. Men där tilläts bara några få av de över 900 flyktingar att gå iland. De andra fick vända tillbaka till ett Europa i krig och allt vad som väntade dem där. Correa har valt den händelsen som en bakgrund för sin berättelse om den unga flickan Hannah och hennes judiska familj Rosenthal. De åker med fartyget till Kuba. Vi följer även Annas historia i n... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Correa Armando Lucas

  • Dotterns berättelse

    Correa Armando Lucas

    Av författaren till succéboken Den tyska flickan ! New York City, 2015: Åttioåriga Elise Duval har bott i USA sedan hon kom från Frankrike som barn, strax efter andra världskriget. När en okänd kvinna plötsligt dyker upp med ett antal brev, skrivn...