Små stora saker (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-03-07
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Tove Janson
ISBN
9789188447807
Små stora saker (e-bok)

Små stora saker E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-03-07

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Ruth Jefferson är barnmorska med över tjugo års erfarenhet och arbetar på förlossningsavdelningen på ett sjukhus i New York. Brit och Turk är nyblivna föräldrar som inte vill att en färgad person ska ta hand om deras barn, Davis.
När Ruth är ensam på sitt skift tillstöter komplikationer och lille Davis slutar andas. Ruth tvekar först och gör sedan allt hon kan för att rädda barnet. Men det är redan för sent.
När Brit och Turk anklagar Ruth för mord får vi följa hela den komplicerade processen genom de inblandades ögon. Ruth, som försöker skydda sin tonårsson från den mediauppståndelse som rättegången innebär. Kennedy, den vita försvarsadvokaten som inte vill blanda in ordet ras i frågan. Turk, som från barnsben formats till en vit-makt-anhängare och som lever enligt sin tro.
Jodie Picoult har aldrig tvekat inför de svåra frågorna, men det hon gör här överträffar allt. Intelligent och uppriktigt utforskar hon ras, privilegier, fördomar och rättvisa. Små stora saker ger oss tankeställare snarare än enkla svar.

JODI PICOULT är med osannolika 14 miljoner sålda böcker en av USA:s absolut bäst säljande författare. Hon har bland annat skrivit Allt för min syster en roman som gripit läsare över hela världen, sålt 3 miljoner exemplar bara i USA, och som nu också filmatiserats med Cameron Diaz i en av huvudrollerna. Även romanen Små stora saker ska bli storfilm, med bland andra Viola Davis och Julia Roberts i rollerna. Jodie Picoult bor med sin man och tre barn i New Hampshire.

#1 på New York Times Bestseller-lista

En Sunday Times Bestseller

Den viktigaste roman Jodi Picoult någonsin har skrivit. Washington Post

Ingen bok kunde ligga mer rätt i tiden än Små stora saker. Den fick mig att ta en omsorgsfull ny titt på mina egna fördomar. Metro

Mästerlig. The Independent
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Små stora saker . Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 25 mars 2018

  Den amerikanske författaren Jodi Picoult har gett ut drygt tjugofem böcker, varav (vad jag har sett) åtta stycken finns översatta till svenska.

  Jag har läst tre böcker tidigare av henne, Försvinnanden (som fick 3 av 5 i betyg från mig), Skulden (4 av 5), och Allt för min syster (4,5 av 5). Länkarna går till mina recensioner av böckerna. Jag läste alla tre böckerna år 2009.

  Nu har jag läst författarens senaste bok, Små stora saker (Small Great Things) som kom ut 2016 i USA ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jodi Picoult