Så skilde döden oss åt : mardrömmen - cancer mitt i livet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2019-10-08
Förlag
Storge Förlag
Dimensioner
195 x 125 x 15 mm
Vikt
294 g
SAB
Lz Hägglund, Karin
ISBN
9789188453303
Så skilde döden oss åt : mardrömmen - cancer mitt i livet (häftad)

Så skilde döden oss åt : mardrömmen - cancer mitt i livet

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-10-08
105
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Han tittar bort, blicken är långt borta. Sen vänder han sig till mig och jag ser hans ångest. Jag känner knappt igen hans röst: - Jag har fått min dödsdom. Karin är 32 år och har varit tillsammans med Peter i tio år. Hon tävlar i karate och är svensk och nordisk mästare. Det är då de får reda på att Peter har cancer. På ett naket och reflekterande sätt berättar Karin om tiden med sjukdomen och om det första året efter Peters död. Hon inser snabbt att om hon stänger av känslor för att fly försvinner möjligheten att känna något överhuvudtaget. För vad händer när din älskade får cancer och dör? När alla dina idéer om och bilder av livet och framtiden plötsligt försvinner? Och kan tanken på att inte behöva leva vara den största trösten och ge kraft och mod för att skapa ett värdefullt liv? Det här är en självupplevd historia som tar med läsaren in i utmaningen att söka mening och energi i en tid av kris. Det vi utifrån ser som starkt är något annat inifrån och grundat i en djupt mänsklig erfarenhet av sårbarhet. En bok sprängfylld av starka känslor kring en av vår tids vanligaste folksjukdomar cancer och hur den sliter sönder tillvaron. Ibland vill jag bara skrika rakt ut, men vet inte om det hjälper. Karin Peter lever, ta vara på tiden. Sörj inte honom när han lever. Karin var här och nu. En sak i taget, en dag i taget. Andas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Så skilde döden oss åt : mardrömmen - cancer mitt i livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hjärtevärmande och hjärteknipande
    Marias bokhylla, 7 april 2022

    Det finns böcker som man vet att man bör läsa i sin ensamhet, för att inte sitta och gråta ögonen ur sig under pendlingen till jobbet, till exempel. Här har vi en sådan. Karin Hägglund skriver naket, rått och ärligt om hur det är att förlora en nära anhörig till cancer, precis när det känns som att livet borde ha börjat.

    Så skilde döden oss åt : Mardrömmen cancer mitt i livet visar tydligt på att vem som helst kan drabbas, oberoende av hur sportig man är, vilken ålder eller annat. Ka... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner