Generalsekreteraren : låt mig med öppna ögon läsa den bok mina dagar skriver - och lära (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2021-10-08
Förlag
Storge Förlag
Dimensioner
195 x 127 x 14 mm
Vikt
202 g
SAB
Qbab
ISBN
9789188453549
Generalsekreteraren : låt mig med öppna ögon läsa den bok mina dagar skriver - och lära (häftad)

Generalsekreteraren : låt mig med öppna ögon läsa den bok mina dagar skriver - och lära

Häftad Svenska, 2021-10-08
169
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det här är ingen bok som rekommenderas som kvällslektyr. Varför inte? Du kommer att få svårt att somna på grund av alla tankar som den sätter igång. Efter en något kuslig upptakt blir du åhörare till en fängslande dialog mellan Generalsekreteraren och Författaren om ledarskap först och främst men det blir också en hel del spillover till livet i stort. Författaren lockar fram erfarenheter och kunskaper från en av världens mäktigaste och mest ansedda ledare, Dag Hammarskjöld. Boken Generalsekreteraren blir på så sätt en utmärkt men annorlunda lärobok för var och en som vill praktisera ett autentiskt och transformativt ledarskap. Läs den!

Ingela Thylefors

 

Med utgångspunkt i Dag Hammarskjölds liv och ledarskapshandlingar exemplifierar Starke grunderna i metoden transformativt ledarskap. På äkta what-if manér dyker FNs Generalsekreterare Dag upp både oanmäld och så småningom, önskad för att i öppna samtal med Per Starke både ställa och svara på frågor liksom föreslå uppgifter att reflektera kring. Jag tänker på Zen och konsten att sköta en motorcykel och Platon och Sokrates dialoger. Reflektionsövningarna fördelade över de olika kapitlen gör det till en riktigt personlig handbok att återkomma till. Som läsare ges jag också tillfälle att lära mig mer om och inspireras av en stor statsman och humanist som påverkat och påverkar världen än idag. What would Dag do? som Kofi Annan uttrycker det. Så kan nu även jag tänka framåt i svåra lägen som ledare.

Ingrid Höög, CEO Wise Group
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Generalsekreteraren : låt mig med öppna ögon läsa den bok mina dagar skriver - och lära
  2. +
  3. Pengars psykologi : tidlösa lärdomar om förmögenhet, girighet och lycka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pengars psykologi : tidlösa lärdomar om förmöge... av Morgan Housel (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Starke

  • Den florentinska liljan

    Per Starke

    Ett underbart vackert litet flickebarn med mörkt yvigt hår föds 1420 på studentområdet i Padua norr om Florens. Kommer skandalen leda till att kvinnor förbjuds på universitetet? I hennes omedelbara närhet finns de tre studentkamraterna Cusanus, To...