Generalsekreteraren (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
85
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Storge Förlag
SAB
Qbab
ISBN
9789188453549
Generalsekreteraren (häftad)

Generalsekreteraren

Häftad Svenska, 2021-09-01
169
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Det här är ingen bok som rekommenderas som kvällslektyr. Varför inte? Du kommer att få svårt att somna på grund av alla tankar som den sätter igång. Efter en något kuslig upptakt blir du åhörare till en fängslande dialog mellan Generalsekreteraren och Författaren om ledarskap först och främst men det blir också en hel del spillover till livet i stort. Författaren lockar fram erfarenheter och kunskaper från en av världens mäktigaste och mest ansedda ledare, Dag Hammarskjöld. Boken Generalsekreteraren blir på så sätt en utmärkt men annorlunda lärobok för var och en som vill praktisera ett autentiskt och transformativt ledarskap. Läs den!

Ingela Thylefors

 

Med utgångspunkt i Dag Hammarskjölds liv och ledarskapshandlingar exemplifierar Starke grunderna i metoden transformativt ledarskap. På äkta what-if manér dyker FNs Generalsekreterare Dag upp både oanmäld och så småningom, önskad för att i öppna samtal med Per Starke både ställa och svara på frågor liksom föreslå uppgifter att reflektera kring. Jag tänker på Zen och konsten att sköta en motorcykel och Platon och Sokrates dialoger. Reflektionsövningarna fördelade över de olika kapitlen gör det till en riktigt personlig handbok att återkomma till. Som läsare ges jag också tillfälle att lära mig mer om och inspireras av en stor statsman och humanist som påverkat och påverkar världen än idag. What would Dag do? som Kofi Annan uttrycker det. Så kan nu även jag tänka framåt i svåra lägen som ledare.

Ingrid Höög, CEO Wise Group
Visa hela texten

Fler böcker av Per Starke

  • Den florentinska liljan

    Per Starke

    Ett underbart vackert litet flickebarn med mörkt yvigt hår föds 1420 på studentområdet i Padua norr om Florens. Kommer skandalen leda till att kvinnor förbjuds på universitetet? I hennes omedelbara närhet finns de tre studentkamraterna Cusanus, To...