Sänk farten tack! (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (13.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-01-12
Förlag
Stampen AB
ISBN
9789188463616

Sänk farten tack! E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-01-12
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Tio roddare. En styrman, coxen. Nästan nio meter lång är båten. Två ton roddpassion på startlinjen som kräver att man ror tills det dansar röda prickar framför ögonen på den 800 meter långa banan. Ettans åra, roddaren längst akterut på styr--

-bordssidan, håller takten. Pliktroddaren, längst fram i fören

på styrbordssidan, håller linjen under racet. Det tar knappt fyra minuter. Det är 30 årtag i minuten. Det handlar om att komma upp i sju, åtta knop. Här satsar vi allt.

I många år har namnet Brovik förknippats med vinjetten Salta stänk på Göteborgs-Postens Världens gång-sida. John (text) och Britt-Marie (foto) fångar på ett omisskännligt levande sätt den västkustska båttillvaron. Här samlas ett urval av de senaste årens reportage. Det här är en bok som luktar hav.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Brovik

  • Alla älskar Bohuslän

    John Brovik

    Jag minns Gullholmen, alla båtarna i hamnen. Folk myllrade av och på. En stuv konserver kom ombord. Tre slag i skeppsklockan, Bohuslän backade ut, svängde runt magasinet på Annikas Strand. Och där framme låg Islandsbergs fyrklippa, svart berg med ...

  • Salta stänk

    John Brovik

    John Brovik (text) och Britt-Marie Brovik (foto) fångar i sina hyllade reportage det saltsänkta i den göteborgska folksjälen. Här samlas äntligen ett urval av deras berättelser, ursprungligen publicerade på Göteborgs-Postens Världens gång-sida.