Ord på prov (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lundastudier i nordisk språkvetenskap (del 75)
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2017-08-29
Förlag
Media-Tryck
Dimensioner
220 x 155 x 8 mm
Vikt
274 g
ISBN
9789188473417
Ord på prov (häftad)

Ord på prov

Häftad Svenska, 2017-08-29
210
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Under 1970-talet behandlade flera språkvetenskapliga studier ordförståelse i ett demokratiskt perspektiv. Det handlade framför allt om inkludering och tillgång till samhällets olika funktioner. I den studie som redovisas här anknyter författarna till denna diskussion genom att redovisa en undersökning av hur ordförståelsen i högskoleprovet har förändrats över tid. Studien rör perioden 2000-2011. Perioden är intressant på flera sätt, inte minst för att den första internetgenerationen då tog steget ut från skolans värld. Studien visar bland annat att klyftan i ordförståelse mellan provdeltagare från olika åldersgrupper och med olika utbildningsnivå växer. Författarna diskuterar också vilken roll ordens frekvens i olika genrer och ordens ursprung spelar för de påvisade förändringarna i ordförståelse och kopplar i diskussionen till den revolution i läsvanor som de senaste decenniernas digitalisering fört med sig.

Anna W Gustafsson är docent i svenska språket vid Lunds universitet och David Håkansson är docent i nordiska språk vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ord på prov
  2. +
  3. Uppväxtmiljö och språk  : Agneta Horns språk i dialektgeografisk belysning : ett bidrag till textlokaliseringens metodik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppväxtmiljö och språk : Agneta Horns språk i ... av Gösta Holm (häftad).

Köp båda 2 för 469 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna