Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
27
Utgivningsdatum
2020-09-08
Upplaga
1
Förlag
Fantasi & Fakta
Illustratör/Fotograf
Johanna Arnell
Dimensioner
225 x 175 x 9 mm
Vikt
276 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188489197
Min pappa superhjälten (inbunden)

Min pappa superhjälten

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-08

Slutsåld

En inspirerande sagobok om att vara ledsen? Nu finns den! Det här är en bok som hjälper dig att sätta ord på hur det är att må dåligt på insidan.

För många människor är det svårt att prata om psykisk ohälsa, och om känslor över huvud taget. Särskilt svårt kan det vara att prata med barn. Emil Arnells pappa talade inte om för familjen att han mådde dåligt. Och till sist tog han sitt liv.

Det var när Emil Arnells dotter började ställa frågor om sin farfar som Emil fick idén till boken.

"Jag hade svårt att förklara hur ledsen farfar varit och vad som hade hänt. Det var då jag började skriva", säger Emil Arnell. "Det finns ju manualer för precis allt, så varför finns det inte en bok som hjälper oss att förklara hur det är att må dåligt? Barn behöver få veta att även vuxna blir ledsna och att det är helt normalt."

Boken riktar sig till föräldrar och lärare som vill prata med barn om hur viktigt det är att sätta ord på våra känslor. Den vill hjälpa till att förklara hur det är att må dåligt på insidan och att våga prata om psykisk ohälsa.

Boken har granskats av terapeuter och förskolepersonal.

Recensioner
"Berättelsen om Helmer och hans pappa ger en bra ingång till att prata om känslor med barn och visa dem att det inte alltid syns att man är ledsen eller mår dåligt."
- Pedagoger på Södra Råtorps förskola

"Denna bok visar barn att vuxna kan må dåligt i själen ibland. Och att vi behöver prata med varandra när vi mår dåligt."
- Britta Asplund, samtalsterapeut och lärare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Min pappa superhjälten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bra bok i ett viktigt ämne
  Stinas_boksida, 3 oktober 2020

  Helmers pappa är stor och stark. Och han är bra på mycket och skojar ofta. Men även om han är glad på utsidan, är han inte alltid glad på insidan. Han är dålig på att berätta hur han mår, och då är det svårt att förstå det.

  Denna bok är helt underbar att läsa och prata med barn om. Den tar upp att vi kan vara ledsna av olika anledningar. Att vi kan vara starka och svaga samtidigt. Att vi kan vara ledsen men ändå glad.

  Det är viktigt att vi vågar fråga och berätta hur vi mår,... Läs hela recensionen

 2. En fin bok om ett svårt ämne

  Philip 8 år:
  Vi läste boken min pappa är en superhjälte. Den handlar om en pojke som heter Helmer. Han har en pappa som är ledsen men inte kan förklara varför han är ledsen. Han har inte slagit sig eller någonting. Han känner sig bara ledsen. Väldigt ledsen. Helmer tycker att hans pappa är världens bästa. En Stålman som kan kasta pannkakor och fånga dem i stekpannan. En superhjälte! Man kan inte hjälpa pappan när han är ledsen för han brukar inte berätta att han är ledsen. Det måste han. ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner